Tribuna
Festivalul Grădinilor înfloreşte la Sibiu! Nu-n Piaţa Mare, ci în Turnişor: "Deși separați, vom fi împreună într-o grădină plină cu flori"
Rareș BIŢU
18777 vizualizari
Festivalul Grădinilor înfloreşte la Sibiu! Nu-n Piaţa Mare, ci în Turnişor:
© Arhiva Tribuna

În vremuri fireşti, Piaţa Mare din Sibiu ar fi trebuit să redevină cea mai căutată grădină din oraş. Zilele ăstea, dacă nu chiar mai devreme. Cale de-un week-end, sibienii ar fi avut ocazia să se bucure de Târgul de Flori, unul din cele mai aşteptate evenimente care, vreme vreo opt-nouă ani, dac-am socotit bine, a transformat centrul Sibiului într-o oază cu aer multicolor de grădină. Ce găseam acolo? De toate: de la măslini sau tunbergii la plante exotice ori aromatice, perene sau ... scumpe, mă rog. Dacă nimereai şi ziua de salariu era minunat. Nu exista să pleci cu mâna goală, ceva-ceva tot te trăgea de mânecă pe modelul "Ia-mă acas`, nu vezi că-s toată numa-mbujorări?". 
Din motive care nu mai au nevoie de nicio detaliere, târgul ăsta a lipsit şi anul trecut de la întâlnirea cu amatorii de plante ornamentale, arbuşti nemaivăzuţi, mobilier de grădină sau accesorii şi unelte nelipsite din garderoba unui gospodar cu casă, curte, imaginaţie şi chef de muncă. 
Anul ăsta, Festivalul Grădinilor, căci despre el e vorba, se ţine în perioada 7 - 9 mai. Însă nu în Piaţa Mare, aşa cum i-ar fi stat bine, ci în Turnişor, pe Şoseaua Alba Iulia, la nr. 77 a (Zacaria Imperial Industrial Park), aflu de pe pagina oficială a evenimentului. O pagină cam zgârcită cu detaliile, mai ales că, în fiecare an, interesul sibienilor pentru genul ăsta de eveniment a fost unul de fiecare dată setat pe opţiunea "Doldora". 
"Într-o lume care parcă și-a pierdut busola, florile vor găsi mereu calea spre lumină.
Într-o lume parcă mult prea tristă, florile vor găsi mereu puterea să zâmbească.
Vino și tu la Festivalul Grădinilor și, deși separați, vom fi împreună într-o grădină plină cu flori", au scris organizatorii Festivalului Grădinilor pe pagina de facebook. Deci, hai, dacă te cheamă omul nu se face să-l laşi cu ochii-n soare, nu? Io mă bag, chiar dacă Busu zice că şi ceva ploi or să-şi vâre coada la ceas de week-end. Am acasă o grădină care abia aşteaptă să prindă culoare-n obraji! 

 







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA