Tribuna
PNL
Festivalul Egalității de Gen vine cu ateliere și dezbateri
Festivalul Egalității de Gen vine cu ateliere și dezbateri
Asociația A.L.E.G. organizează în perioada 21-24 octombrie, cea de-a XV-a ediție a Festivalului Egalității de Gen, o campanie anuală care aduce mai aproape de comunitate alternativa pozitivă la relațiile inegale de putere care produc nedreptate, abuz și discriminare. Evenimentul include dezbateri pe tema gestionării emoțiilor și controlului agresivității cu psihologi apreciați, precum Gáspár György și Raul Lupaș.

Egalitatea de gen face un serviciu întregii societăți: echilibrul în drepturi și participare responsabilă este nu doar în beneficiul femeilor, ci al tuturor. În această ediție aniversară, organizația și-a propus să pună accent pe problemele cu care se confruntă bărbații și pe modul în care egalitatea de gen poate deveni un aliat în rezolvarea lor. Mare parte dintre activități vor fi ușor accesibile online.

“Asociația A.L.E.G. lucrează de peste 15 ani în prevenirea și combaterea violenței domestice. Am realizat cât de distructivă este pentru femeile care o îndură, pentru copiii care sunt martori, dar și pentru bărbații care o practică cel mai des: se aleg cu înstrăinare de cei apropiați, însingurare, sănătate compromisă, dependențe. Ediția din acest an a festivalului  își propune să încurajeze mai mulți bărbați să se alăture eforturilor de prevenire: violența nu e o soluție pentru nimeni”, spune Liviu Gaja, vicepreședinte A.L.E.G.

Acest mesaj e susținut și de artistul Dan Perjovschi, care împreună cu voluntarii A.L.E.G. invită tinerii să se exprime creativ pe acest subiect azi, 22 octombrie de la ora 16, la zidul de lângă Teatrul Național “Radu Stanca” din Sibiu. Dragoș Pătraru, realizatorul emisiunii Starea Nației, ne provoacă sâmbătă, 24 octombrie, la dezbaterea live, intitulată “Drepturi egale: ce pierd versus ce câștigă bărbații”. Poate că emanciparea femeilor înseamnă că bărbații împart puterea de decizie, dar împart și greutatea responsabilității. Când nu mai este neapărat principala sursă de venit într-un cuplu, cum se schimbă viața unui bărbat și mai ales, cum își cântărește el reușita în viată? Cum creștem băieți care să ajungă la maturitate să se simtă oameni împliniți fără a apela la anesteziere afectivă prin droguri, alcool sau alte comportamente compulsive? Sâmbătă, 23 octombrie, la Biblioteca Vie Online, cei interesați vor putea sta de vorbă atât cu cupluri care inspiră, prin faptul că partenerii se susțin reciproc, cât și cu bărbați care inspiră, adică își găsesc echilibrul și valoarea în afara opțiunii înguste “ori cântă cocoșul, ori ești sub papuc”. Cum arată calea de mijloc și ce spun cei care o pun în practică zi de zi? Cum e pentru bărbații care resping presiunea de a nu arăta niciodată vulnerabilitate?  Dar pentru cei din grupuri minoritare? Înscrierile pentru acest atelier se vor face pe pagina de Facebook a Festivalului Egalității de Gen https://www.facebook.com/festivalulegalitatiidegen.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Comunicat de presa final

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia