Tribuna
Festivalul ARTmania nu se va mai desfășura anul acesta, din cauza COVID-19. În 2021, evenimentul va avea o zi în plus
Festivalul ARTmania nu se va mai desfășura anul acesta, din cauza COVID-19. În 2021, evenimentul va avea o zi în plus
© Arhiva
Festivalul ARTmania nu va mai avea loc anul acesta, din cauza pandemiei cauzate de coronavirus. În schimb, anul viitor, evenimentul va reveni în forță și va aduce o zi în plus de petrecere pe ritmuri rock în Sibiu.


"Am început acest an cu entuziasm, lucrând intens pentru a pregăti o ediție aniversară care să ne aducă la un loc pentru a sărbători, ca o mare comunitate, 15 ani de când ne-am cunoscut. 15 ani în care oameni pasionați de muzică și de cultură rock s-au adunat în Piața Mare din Sibiu pentru a descoperi, a împărtăși experiențe, pentru a se relaxa sau a lucra, pentru a se distra și pentru a-și exprima iubirea pentru artă. În ultimele luni, în timp ce lucram la crearea unei ediții memorabile, eram în discuții și consultări cu autoritățile și monitorizam, ca noi toți, evoluția acestei situații fără precedent. Din păcate, pandemia Covid-19 a provocat amânarea majorității marilor festivaluri și turneelor pentru 2021 și, potrivit declarațiilor făcute în spațiul public de autorități, nu este încă sigur să ne întâlnim pentru a ne bucura împreună de muzică și de viață. Cu toate că încă întârzie emiterea unui ordin al Guvernului, acesta urmează să fie publicat. Însă, din respect pentru colaboratorii noștri și pentru voi, pentru timpul, planurile și rezervările pe care probabil le aveți, nu mai putem rămâne în această situație de incertitudine. Din aceste motive, cu adâncă tristețe, suntem nevoiți să anunțăm că ARTmania Festival se amână pentru 2021. Nu a fost deloc o decizie ușor de luat (din punct de vedere operațional, administrativ, financiar sau emoțional), dar siguranța publicului, artiștilor, colegilor și colaboratorilor noștri primează mereu", spun reprezentanții ARTmania.
Astfel,  cea de-a XV-a ediție a ARTmania Festival va avea loc în vara lui 2021. 
"Și, pentru că ne lipsiți și dorim să recuperăm petrecerile de care n-am avut parte, am hotărât să adăugăm o zi în plus Festivalului nostru! Ediția ARTmania Festival 2021, care va avea loc între 23-25 iulie, va fi mai puternică și mai impresionantă! În ceea ce privește line-up-ul ediției, așa cum anunțam recent, artiștii anului 2020 care ne-au confirmat deja pentru ARTmania Festival sunt (A-Z): Amon Amarth, Cult of Luna, My Dying Bride, Port Noir, Testament si The Vintage Caravan. Line-up-ul complet pentru ediția de anul viitor va putea fi anunțat la o dată ulterioară, care va include și noi surprize care vor transforma ediția 2021 într-una memorabilă", a mai explicat echipa ARTmania. 
Toate abonamentele cumpărate pentru ediția ARTmania Festival 2020 rămân valabile pentru ARTmania 2021. Cei care decid să își păstreze abonamentul pentru ediția 2021 beneficiază de o reducere de 10% la produsele de merchandise disponibile pe ARTmania Shop. 


Cum pot primi banii înapoi cei care nu vor bilete pentru 2021


Cei care nu au reușit să își cumpere încă un abonament la Festival, dar doresc să ajungă la ediția din 2021 pentru a asculta live concertele trupelor din line-up, o pot face în continuare, la prețul de 290 lei/ bucată + 6% taxe (preț valabil în limita stocului disponibil, dar nu mai târziu de 31 iulie 2020), de pe  www.artmaniafestival.ro.
"Cu toate că ne aflăm într-o situație foarte dificilă după 15 ani de muncă și de eforturi continue pentru construirea unui festival internațional de care să ne bucurăm cu toții, știm că și unii dintre voi vă aflați în această perioadă într-o situație la fel de grea. Mulți dintre noi (fie participanți sau parte din echipa de organizare) au devenit membri ai comunității noastre chiar de la inceput, din 2006. Echipa și festivalul au crescut împreună cu voi, cei cu care am fost împreună atât în momente fericite, cât și în situații dificile. Iar acest lucru a fost ceea ce ne-a motivat și ne-a dat forța de a continua cu fiecare ediție, indiferent de obstacole, care nu au fost deloc puține de-a lungul anilor. Și, oricât de mult vom aprecia ajutorul vital pe care ni-l oferă cei care își vor păstra pentru ARTmania Festival 2021 abonamentul cumpărat, vom returna contravaloarea abonamentelor acelor persoane care au dificultăți financiare și au nevoie de această rambursare. Tot ceea ce trebuie făcut este ca persoana care dorește rambursarea să completeze, pana pe 3 iulie, formularul disponibil pe urmatorul link: https://bit.ly/ARTmania_FormularRamburs", au explicat reprezentanții ARTmania.
După această dată, toate abonamentele cumpărate pentru ediția 2020 vor fi automat transformate în abonamente valabile pentru ediția 2021 a ARTmania Festival.
"Pentru a avea posibilitatea financiară de a onora eventualele solicitări de rambursare, am fost nevoiți să cerem un credit la bancă, având în vedere că pentru organizarea Festivalului am plătit deja comisioane pentru biletele achiziționate de public, TVA și alte taxe pe bilete, la care se adaugă o serie de alte plăți semnificative generate de organizarea unui eveniment de acest fel. Din acest motiv, este posibil ca rambursarea să ia un pic mai mult decât în mod obișnuit", au mai spus cei de la ARTmania. (A. M.)

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia