Continental
Tribuna
Festival de vacanţă la şcoala Elijah din Hosman
I. BÂRSAN
2840 vizualizari
Festival de vacanţă la şcoala Elijah din Hosman

Pentru elevii din Nocrich, Hosman, Țichindeal și Nou, care beneficiază de sprijinul Asociației Elijah, încheierea anului școlar și începutul vacanței au fost prilejul de a-și etala abilitățile coregrafice și muzicale, dobândite în cursul anului, într-un spectacol de înaltă ținută artistică, numit ”Dansul Corbilor”, prezentat în sala ”Casa Sonja” din Hosman.


De la Antoaneta Ghișoiu, directorul școlii din Hosman, am aflat că  Asociația Elijah este un ONG, finanțat din Austria, condus de preotul iezuit Georg Sporschill, are 50 de angajați de profesii diferite, pedagogi, pshihologi, asistenți sociali, profesori de muzică, instructori de dans, care se ocupă de educația copiilor din familii defavorizate.
Una din metodele cele mai eficiente folosite în acest scop este punerea în valoare a abilităților native ale acestor copii, în ceea ce privește muzica și dansul, dezvoltarea acestora în activități pe grupuri; formații corale, instrumentale, echipe de dansuri, cultivându-li-se spiritul comunitar și socializarea. O parte din rezultatele acestui sistem educațional s-au văzut în spectacolul deosebit susținut de beneficiarii școlii de la Hosman.
Spectacolul a început cu un potpuriu realizat de formația instrumentală Veselijah în care fragmente de muzică cultă românească s-au intersectat cu îndrăgite cântece populare.
În aceeași notă, pe scenă s-au succedat grupuri de dansatori, cu dansuri moderne, latino și țigănești, grupul de acordeoniști din Nou, Orchestra Mică și Orchestra Mare care au interpretat muzică clasică și muzică inspirată din folclorul țigănesc și corul școlii din Nocrich care și-a început numărul cu ”Ionel, Ionelule” din repertoriul lui Gică Petrescu.
De aplauze deosebite au avut parte și soliștii vocali Marina Hodoș și Zămăcău Marian.
Plăcerea, bucuria și dezinvoltura cu care au evoluat pe scenă micii artiști s-a transmis și spectatorilor care s-au bucurat de acest spectacol.
La acest eveniment au răspuns invitației și au participat: prof. Dinca Constantin de la Inspectoratul Școlar Județean,  Dotcoș Sebastian Director Administrativ la CJ Sibiu, Vișa Ionel primarul comunei Nocrich, Țiban Nicolae primarul comunei Marpod, Popa Dorel viceprimarul comunei Roșia și alți invitați preoți și profesori de la școlile  colaboratoare.
Primarul  Vișa Ionel le-a mulțumit profesorilor de la școala Elijah pentru activitatea lor eficientă, și în mod deosebit i-a mulțumit preotului Georg Sporschill pentru tot ceea ce a făcut în comuna Nocrich, inclusiv pentru casele construite în Nocrich, destinate familiilor sărace. 

 

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia