Tribuna
Sevis
„Ferma Vedetelor” a ajuns un maldăr de deşeuri, la Porumbacu de Sus
„Ferma Vedetelor” a ajuns un maldăr de deşeuri, la Porumbacu de Sus

În urmă cu câţiva ani, o ediţie a uneia dintre cele mai de succes şi vizionate producţii de televiziune realizate la noi în ţară , „Ferma Vedetelor”, a fost filmată, câteva luni, pe un teren situat în unitatea administrativ – teritorială Porumbacu de Jos, în zona „La Curmeziş” (la aproximativ doi – trei kilometri de satul Porumbacu de Sus, pe malul stâng al râului Porumbacu, spre Zona Turistică „Richirie”). La acea vreme, cei din trustul privat de televiziune care realizau emisiunea au construit, de la zero, absolut toate cele necesare pentru desfăşurarea filmărilor la producţie, iar la finalul emisiunii, toate aceste amenajări au râmas pe acest teren. Din păcate, în loc să devină un potenţial punct de atracţie turistică pentru zonă, sau să fie redat mediului natural fără ca acesta să aibe de suferit, locul ce a găzduit „Ferma Vedetelor” a devenit o adevărată groapă de gunoi.

Imediat după încheierea filmărilor la cunoscuta producţie de televiziune, locul a devenit ţinta răufăcătorilor, de aici fiind furat absolut tot ce se putea fura (lemn şi materiale de construcţii, diverse obiecte etc), iar restul a fost distrus.

În zilele sfârşitului de săptămână ce a trecut, pe reţele de socializare au fost distribuite fotografii şi filmuleţe de pe terenul unde s-a filmat „Ferma Vedetelor”, iar situaţia surprinsă în acestea nu poate fi categorisită decât printr-un singur cuvânt: DEZASTRU. Maldăre întregi de deşeuri diverse şi resturi de materiale de construcţii împânzesc zona pe o suprafaţă destul de mare, situaţie ce nu poate fi decât nocivă pentru natură şi profund dezagreabilă pentru orice hoinar ce ajunge aici. Este foarte posibil ca o parte din aceste gunoaie să fi fost aduse aici de persoane fără minim de respect pentru Mama Natură.

Primarul spune că vor fi luate măsuri pentru ca proprietarul sau proprietarii să igienizeze zona

Imaginile surprinse pe terenul unde a existat „Ferma Vedetelor” au fost văzute şi de primarul comunei Porumbacu de Jos, Georgeta Maria Poşa, care, după ce a făcut anumite verificări, ne-a declarat următoarele: „Terenul respectiv face parte dintr-o suprafaţă mai mare, constituită în rezervă a comunei pentru rezolvarea şi reglementarea tuturor solicitărilor de reconstituire a dreptului de proprietate pe fond funciar. Din verificările făcute, parcela care a fost folosită pentru emisiunea de televiziune aparţine deja unei persoane fizice, care ar fi permis celor din trustul media să-şi organizeze şi să-şi desfăşoare activitatea aici. Propietarul ne-a declarat că nu a avut niciun fel de contract cu televiziunea, totul desfăşurându-se în baza unor înţelegeri verbale, şi la insistenţele fostei conduceri a comunei. În arhiva Primăriei Porumbacu de Jos nu există niciun document care să aibă legătură cu desfăşurarea acestei producţii pe teritoriul nostru administrativ. Noi o să continuăm să facem şi alte verificări, iar după ce o să ne lămurim pe deplin asupra situaţiei, vom notifica proprietarul sau proprietarii terenurilor cu depozitele de deşeuri să cureţe zona şi vom lua măsurile impuse de legislaţia în vigoare. Ceea ce se vede în fotografii şi filmuleţe reprezintă un adevărat atentat la mediu, la sănătatea noastră şi a animalelor sălbatice, la frumuseţea naturii cu care ne-a binecuvântat Dumnezeu".

D.F.

Foto: facebook.com – Marius Pastina


comentarii
5 comentarii

Din pacate asa arata peste tot in tara Miserupismul in guvern si la majoritatea oamenilor care sau invatat cu intinderea mainilor la miloaga uitand ca numai munca , cinstea si dragostea de tara aduce susces si civilizatie Au ajuns cei ce sau dat jos din pom sa fie mai civilizati ca romanasii.
05.04.2021 20:04
da doamna esca din porumbacu de la protv ce zice?
adi3
05.04.2021 21:57
Gaeda de mediu UNDE ESTI??????? AM UITAT ESTI OCUPATA CU DAT AMENZI AIUREA MAMA VOASTRA DE TAMPITI
06.04.2021 20:16
Криптовалютный бот, основанный на Искусственном интеллекте. Полностью автоматизированная система преумножения капитала на рынке криптовалют с выгодой до 25% в месяц. Вы можете вообще не обладать опытом в этой сфере!
Подробности https://richlend.ru
A cryptocurrency bot based on Artificial Intelligence. Fully automated system of capital multiplication in the cryptocurrency market with a profit of up to 25% per month. You may not have any experience in this field at all!
Once you have linked the crypto bot to your exchange account, you just watch the buy/sell trading signals arrive! Your participation is not required! For more information, see the link: https://richlend.ru
Calvinlaumb
07.04.2021 11:16
Como se llamo esto i am from SPAIN
killcof
08.04.2021 12:16
Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia