FITS 2024
Tribuna
Fenomenul „ParentX” a ajuns și la Sibiu. Sfatul psihologului Niculina Gheorghiță pentru părinți: „Cu cât munciți mai mult pentru ei, cu atât vor fugi mai departe de voi”
Maria-Antonia OANA
2183 vizualizari
Fenomenul „ParentX” a ajuns și la Sibiu. Sfatul psihologului Niculina Gheorghiță pentru părinți: „Cu cât munciți mai mult pentru ei, cu atât vor fugi mai departe de voi”
© Răzvan NEGRU

„ParentX” a ajuns în premieră la Sibiu, sâmbătă, 08 iunie, la Centrul Cultural „Ion Besoiu”. În cadrul acestui eveniment au participat personalități ale vieții publice românești alături de un numeros public (conferința s-a desfășurat sold out).

Cei din sală au avut parte de o serie de sfaturi și experiențe împărtășite de speakerii aflați pe scenă: Niculina Gheorghiță (fondator ParentX, personalitate TV, Psiholog Clinician Principal, Formator, Expert Terapeut Bowen, Prezentator și Supervizor IMAGO), Marius Moga (artist și producător internațional), Anca Alungulesei (nutriționist, expert în psihonutritie si neurofitness); Ana Băiescu (doctor în psihologie, psihoterapeut cognitiv comportamental, terapeut relațional avansat IMAGO, educator parental certificat COS); Radu Tănase (preot paroh al Parohiei Cisnădioara); Claudiu Matei (neurochirurg de excepție cu peste 4000 de operatii in ultimii 10 ani) și alții. 

ParentX este un concept de inspirație și transformare pentru părinții care vor să îi sprijine pe copii în călătoria lor spre evoluție și schimbare. Moderatorii evenimentului au fost Răzvan Vasile-fondatorul ParentX, personalitate TV și Nicolle Stănese-jurnalist, om de televiziune, care au întreținut discuțiile cu specialiștii prin adresarea unor întrebări tematice, cu scopul de a-i ajuta pe cei prezenți în sală să înțeleagă mai bine ce trebuie să facă pentru o educare corectă, adaptată la vremuri, a copiilor lor. 

Răzvan Vasile, fondatorul ParentX le-a transmis celor din sală un mesaj puternic: „Când se naște un copil, nu se naște doar el, se naște și o mamă. Copilul este un sac unde îndeși informație, iar cea mai  puternică și adevărată școală este acasă și noi trebuie să fim modele pentru ei. Copiii nu fac ce vor, ei fac ceea ce văd”.

Psihologul Niculina Gheorghiță le recomandă părinților să le ofere copiilor atenția lor pentru că asta este ceea ce au ei nevoie: „Cu cât munciți mai mult pentru ei, cu atât vor fugi mai departe de voi. Ceea ce le trebuie lor este starea de a fi și de a face lucruri împreună”. 

Îndrăgitul și cunoscutul artist Marius Moga, implicat în acest proiect național a încercat compare ce înseamnă parenting și o companie: „Poți să construiești un business de succes, când te apuci de o companie nouă. La fel se întâmplă și la copil, poți să crești un om de succes. O companie oferă lumii ceva valoros, dar care merge bine când ești tu acolo. La copil e invers, tu oferi lumii cel mai valoros lucru pe care-l puteai oferi”.

Sebastian Lupu, invitatul special al serii

Una dintre surprizele pregătite pentru acest eveniment a fost Sebastian Lupu - actor la Teatrul Regina Maria și regizor de dublaj în Zone Studio Oradea, sau „vocea copilăriei” din desenele animate (Doc Croc, Simsala Grimm) ajuns cunoscut și în mediul online, care le-a explicat cât de important este felul în care părinții se raportează la copiii lor. 

În spatele denumirii "PARENTX" stă o poveste despre pasiunea pentru educația copiilor și dorința de a aduce schimbarea în viețile lor, pornind de la radăcinile fundamentale: părinții. "PARENT" înseamnă "părinte", iar adăugarea lui "X" vine din semnificația numerică a acestui simbol - numărul 10.

Maria-Antonia OANA

Foto: Răzvan NEGRU 

 

.
© Răzvan NEGRU
.
© Răzvan NEGRU
.
© Răzvan NEGRU
.
© Răzvan NEGRU
.
© Răzvan NEGRU
.
© Răzvan NEGRU
.
© Răzvan NEGRU
.
© Răzvan NEGRU
.
© Răzvan NEGRU
.
© Răzvan Negru
.
© Răzvan Negru


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica