Tribuna
FDGR condamnă atitudinile antisemite din ultima perioadă și cere studierea istoriei Holocaustului în școli
Sorana MAIER
1351 vizualizari
FDGR condamnă atitudinile antisemite din ultima perioadă și cere studierea istoriei Holocaustului în școli

Deputatul Forumului Democrat al Germanilor din România, Ovidiu Ganț, a susținut miercuri în Parlamentul României o declarație politică prin care a condamnat atitudinile antisemite din ultima perioadă. Parlamentarul a cerut autorităților Statului să ia măsurile legale și a cerut studierea istoriei Holocaustului în școli.

Ovidiu Ganț a menționat în partea de început a declarației, faptul că în ultima perioadă au avut loc multe atacuri antisemite în România.

„Din nefericire, în ultima perioadă în România s-au înmulţit atacurile antisemite. În mod absolut condamnabil o firmă din Prahova a utilizat odioasa lozincă „Arbeit macht frei!” (Munca te eliberează) care se găsea la intrarea în lagărul nazist de exterminare de la Auschwitz, unde au fost ucişi peste 1.100.000 de evrei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Altă firmă a publicat o reclamă mizerabilă utilizând imaginea lui Adolf Hitler, cel mai mare criminal din istoria umanităţii, căruia i-au căzut victimă milioane de oameni. Nişte infractori au devastat cimitirul evreiesc din Huşi, distrugând peste 70 de monumente funerare şi casa mortuară. Cât de ticălos să fii să comiţi un asemenea gest? Mai mult, s-a ajuns chiar la ameninţări scrise directe la adresa unor membri ai comunităţii evreieşti din România. Sunt doar câteva exemple de agresiuni antisemite comise recent în ţara noastră. Aceste acţiuni sunt calificate ca infracţiuni de legislaţia română în vigoare”, a spus Ovidiu Ganț.

Deputatul a cerut tuturor autorităţilor statului, politice şi judiciare, să ia atitudine fermă împotriva lor, iar Ministerului Afacerilor Interne şi parchetului competent să rezolve cazurile cu celeritate, să identifice făptaşii şi să-i deferească de urgenţă justiţiei.

„Acest lucru trebuie să se întâmple pentru a stopa acest gen de infracţiuni pe care din păcate le cunoaştem din secolul trecut, atunci când în Germania nazistă, Italia fascistă, Ungaria hortistă, România naţional-legionară și regimul Antonescu sau alte ţări cu regimuri similare, au reprezentat preludiul funest al unor crime oribile, pogromuri, ale Holocaustului. Trebuie să luăm atitudine pentru a preîntâmpina repetarea istoriei”, a mai spus Ovidiu Ganț.

Deputatul FDGR a solicitat Ministerului Educaţiei Naţionale „să ia măsuri astfel încât studierea istoriei Holocaustului să se întâmple şi în fapt nu numai la nivel de deziderat, conţinut în programa şcolară”.

„Numai prin educaţie, respectiv coerciţie vom putea împiedica repetarea infracţiunilor cu tentă antisemită, asigurând o convieţuire interetnică şi interconfesională normală pentru o societate democratică, specifică unui stat civilizat din Europa”, a concluzionat reprezentantul minorității germane în Parlamentul României.

 






comentarii
1 comentarii

Nu va este rusine ati cerut si obtinut in instanta sa fiti succesorii in drepturi ai organizatiei naziste grupul etnic german. Va place averea organizatiei naziste obtinuta pe cale succesorala ? Nu va crapa obrazul de rusine ?
# sucesor in drepturi ai organizatiei naziste
10.04.2019 18:49
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA