FITS 2022
Tribuna
FC HERMANNSTADT REVINE ÎN LIGA 1! Primarul Sibiului, Astrid Fodor, și președintele Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, martore la sărbătoarea jucătorilor lui Marius Măldărășanu
Ovidiu BOICA
9628 vizualizari
FC HERMANNSTADT REVINE ÎN LIGA 1! Primarul Sibiului, Astrid Fodor, și președintele Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, martore la sărbătoarea jucătorilor lui Marius Măldărășanu
© Vali MACREA
Echipa sibiană a terminat la egalitate (0-0) cu Steaua și se întoarce pe prima scenă, după un an petrecut în Liga 2.

 

(ACTUALIZARE 2)

FC Hermannstadt se reîntoarce în Liga 1 după un an petrecut în ”B”. Sibienii au obținut cu Steaua punctul de care aveau nevoie, deși puteau să le ia pe toate trei, Petrișor Petrescu ratând o lovitură de la 11 metri pe finalul jocului. Chiar dacă ar fi pierdut, ”alb-roșii” tot ajungeau în Liga 1 pentru că ”U” a pierdut la Chiajna și va merge la baraj.

Cele două echipe au început prudent jocul, astfel că prima ocazie a picat de-abia după mai bine de 10 minute de la debut, Horia Iancu respingând peste transversală ”trasorul” lui Baba Alhassan de la aproape 30 de metri ('12). Petrescu a trimis la bara a doua, din corner, Mino Sota a reluat neconvingător, din voleu, iar Florin Bejan a pus capul, dar a trimis pe lângă ('13).

© Vali MACREA

Un minut mai târziu, sibienii au cerut lovitură de la 11 metri după ce Adrian Ilie l-a călcat ușor cu vârful ghetei pe Daniel Paraschiv, în marginea careului mare, dar ”centralul” Coza a considerat că e prea puțin pentru a indica punctul cu var.

Steliștii și-au arătat pentru prima dată colții la șutul lui Bărbulescu, Iliev respingând în lateral, iar în urma cornerului rezultat, Mihăescu a faultat în atac ('15).

O vreme a fost liniște, apoi Oroian s-a descurcat bine pe stânga și a trimis în fața porții, dar Paraschiv era prea în spate ('25).

Peste alte două minute tot în urma unui corner, Paraschiv a trimis cu capul, dar mingea, după ce a luat pământul, a trecut peste transversală.

Ultimele 10-15 minute s-au disptat mai mult în jumătatea de teren a sibienilor, ”roș-albaștrii” pasând bine, fără însă să mai pună în pericol poarta apărată de bulgarul Iliev.

Petrișor Petrescu a încercat să-l surprindă pe Iancu dintr-o lovitură liberă, din unghi, dar a trimis în bară, la 10 minute de la reluare. Oroian a preluat elegant, pe piept, și a șutat în brațele goal-keeper-ului Stelei de la 18 metri ('59).

Năstăsie a avut o bună oportunitate de a ”dezgheța” tabela, dintr-o lovitură liberă de la 18 metri, dar a trimis exact pe portarul Iancu ('62).

Presiunea sibienilor la poarta lui Iancu a crescut de la un minut la altul, ”alb-roșii” dorind să-și ia măsuri de precauție, în caz că la Chiajna ”U” ar fi reușit să întoarcă rezultatul, dar goal-keeper-ul Stelei a reținut d ela picioarele lui Petrescu, la centrarea lui Oroian ('64).

Petrescu a avut golul de 1-0 în vârful ghetei, de la punctul cu var, Mihăescu greșind impardonabil în marginea careului de 16 metri, după care l-a faultat pe Buhăcianu, dar Iancu a ghicit colțul și a parat lovitura de la 11 metri ('88).

Jocul s-a terminat fără gol, iar pe gazonul arenei de pe malul Târnavei Mari s-a declanșat fiesta, jucătorii lui Măldărășanu sărbătorind promovarea alături de mai mult de o mie de suporteri.

FC HERMANNSTADT: 12. Plamen Iliev - 98. Alexandru Pantea, 23. Florin Bejan, 4. Ionuț Stoica, 18. Raul Opruț - 14. Mino Sota - 7. Petrișor Petrescu (cpt.), 29. Ciprian Biceanu (10. Ionuț Năstăsie '46), 8. Baba Alhassan, 51. Alexandru Oroian - 30. Daniel Paraschiv. Antrenor: Marius Măldărășanu. Au mai intrat 77. Andrei Blejdea, 6. Paul Antoche și 28. Valentin Buhăcianu.

 

 

(ACTUALIZARE)

Jucătorii sibieni sărbătoresc pe ritm de manele, alături de suporteri, pe gazonul arenei din Mediaș.

La tribuna oficială, pe lângă primarul Sibiului, Astrid Fodor, și președintele Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, se află Adrian Bibu, administratorul public al județuli Sibiu, Viorel Hizo, reputatul antrenor sibian, Dorin Zotincă și managerul general al CSC Șelimbăr, Cornel Stănilă.

Sibienii au revenit pe gazon purtând tricouri albe inscripționate cu ”Campionii Sibiului 2022”

 

FC Hermannstadt se întoarce în Liga 1 după un an petrecut în eșalonul secund. ”Alb-roșii” aveau nevoie de un punct cu Steaua, în ultima etapă, punct pe care l-au obținut după ce jocul s-a terminat 0-0. Echipa sibiană ar fi putut chiar să câștige, dat Petrișor Petrescu a ratat un penalti pe final.

Chiar dacă ar fi pierdut acest joc, sibienii ar fi obținut promovarea directă pentru că, la Chiajna, ”U” a pierdut cu Concordia.

FC Hermannstadt și Petrolul promovează direct, iar ”U” Cluj și Concordia vor juca barajul cu Dinamo și Chindia.

Revenim cu amănunte!

 

(LIVETEXT)

'90+3 - final de meci.

'90 - schimbare defensivă la FC Hermannstadt, Antoche intră în locul lui Petrescu;

'87 - Andrei Blejdea este și el avertizat pentru un fault la mijlocul terenului asupra lui Tinel Marin;

'83 - Petrișor Petrescu execută penaltiul, în stânga portarului, iar Iancu reține în doi timpi;

'82 Mihăescu primește cartonașul galben;

'82 - sibienii primesc lovitură de la 11 metri după un fault al lui Mihăescu la Buhăcianu; fundașul a greșit impardonabil la o pasă primită de la un coechipier;

'81 - alte trei schimbări, Donose și Neacșu în locurile lui Huiban și Răsdan, la Steaua, Blejdea în cel al lui Baba Alhassan, la FC Hermannstadt;

'81 - Buhăcianu trimite peste transversală, cu capul, de la 7-8 metri;

'74 - Daniel Paraschiv îi lasă locul lui Vali Buhăcianu la FC Hermannstadt;

'70 - Oprița face și a treia schimbare, Claudiu Dragu intră în locul lui Iustin Răducan, fiul lui Narcis Răducan;

'64 - Oroian trimite în fața porții, pentru Petrescu, dar Iancu reține de la picioarele mijlocașului sibian;

* La tribuna oficială a stadionuliui din Mediaș se află și primarul Sibiului, Astrid Fodor;

© Vali MACREA

'62 - Năstăsie trimite pe centrul porții, pe lângă zid, dintr-o lovitură liberă de la 18 metri, pe direcția lui Iancu, care respinge în corner;

'59 - Oroian preia pe piept și șutează pe centrul porții de la 18 metri, în brațele lui Iancu;

'55 - Petrescu încearcă să-l surprindă pe Iancu cu un șut la colțul scurt, dintr-o lovitură liberă de pe stânga, din unghi, dar trimite în bară, apoi mingea iese în aut de poartă;

'54 - de-abia intrat, Tinel Marin este avertizat pentru un fault în marginea propriului careu de 16 metri;

'54 - dublă schimbare la Steaua, intră Tinel Marin și Erhan în locurile lui Pacionel și Enceanu;

'46 - s-a reluat meciul de la Mediaș; Măldărășanu a mutat primul, Ionuț Năstăsie intrând în locul lui Biceanu;

'45+1 - final de primă repriză; bucureștenii au lăsat o impresie bună, chiar dacă pentru ei rezultatul din acest meci nu mai contează, în vreme ce jucătorii lui Măldărășanu par să joace sub influența importanței acestui joc. La aceste scoruri, 0-0 la Mediaș și 1-0 pentru Concordia cu ”U” Cluj, FC Hermannstadt e ca și promovată în Liga 1;

'34 - Biceanu trimite peste transversală de la mare distanță;

'27 - mingea reluată cu capul de Daniel Paraschiv, după o lovitură liberă executată de Petrescu, din flancul drept, pe colțul lung, ia pământul, apoi trece peste transversală;

© Vali MACREA

'25 - Oroian se descurcă bine pe stânga și trimite din unghi, tatonat de Mihăescu, în fața porții, dar Paraschiv nu ajunge la întâlnirea cu mingea;

* la Chiajna, Concordia o conduce pe ”U” Cluj cu 1-0. În acest moment, diferența dintre FC Hermannstadt și echipa ”șepcilor roșii” e de 4 puncte. Adrian Voicu e cel care a reușit să înscrie pe sinteticul ilfovean.

'19 - Iancu reține mingea șutată la firul ierbii de Petrescu, pe centrul porții, de la 22 de metri;

'15 - oaspeții beneficiază de primul corner, dar Mihăescu faultează în atac;

'15 - Iliev respinge în lateral mingea șutată de la distanță de Bărbulescu;

'14 - sibienii cer lovitură de la 11 metri pentru o intervenție a lui Adrian Ilie asupra lui Paraschiv, dar ”centralul” Ionuț Coza face semn ca jocul să continue;

'13 - Mino Sota primește la colțul lung dintr-o lovitură de la colțul terenului și șutează din voleu, iar Bejan trimite alături, cu capul, de la 8-9 metri;

'12 - Horia Iancu respinge peste transversală mingea șutată de Baba Alhassan de la 30 de metri;

* vârf de atac la Steaua este Iustin Răducan, fiul fostului jucător din ”Ghencea”, Narcis Răducan; Iustin încă nu a împlinit 17 ani;

'1 - a început meciul de la Mediaș;

 

(ȘTIRE INIȚIALĂ)

Echipa sibiană joacă, astăzi, de la ora 16:00, la Mediaș, un meci cu o miză foarte mare: promovarea directă în Liga 1. ”Alb-roșii” au posibilitatea de a reveni la un an distanță după ce au retrogradat în Liga 1 dacă vor obține cel puțin un punct cu gruparea din ”Ghecea”
”Întotdeauna am spus că meciul următor este cel mai important. Meciul cu CSA Steaua este cel în care vom lupta cu promovarea pe masă, iar astfel încărcătura mentală pe care o impune partida este una foarte mare. Jucăm împotriva unei echipe foarte bune, chiar dacă (n.a. antrenorul Daniel Oprița) a anunțat mai multe absențe din lot. Aceste meciuri, contra unor echipe cu jucători indisponibili, sunt cele mai periculoase. Noi trebuie să ne vedem de treabă și să ne atingem obiectivul, cele 3 puncte și implicit promovarea în Liga 1”, a declarat Marius Măldărășanu, antrenorul lui Hermannstadt.
Măldărășanu nu îi are la dispoziție pe Silviu Balaure și Călin Popescu, ambii cu probleme de ordin medical. Tehnicianul lui Hermannstadt s-a oprit asupra următorului ”unsprezece”: 12. Plamen Iliev - 98. Alexandru Pantea, 23. Florin Bejan, 4. Ionuț Stoica, 18. Raul Opruț - 14. Mino Sota - 7. Petrișor Petrescu (cpt.), 29. Ciprian Biceanu, 8. Baba Alhassan, 51. Alexandru Oroian - 30. Daniel Paraschiv. Rezerve sunt 31. Vlad Muțiu, 21. Gabriel Tomșa, 77. Andrei Blejdea, 16. Saeed Issah, 10. Ionuț Năstăsie, 6. Paul Antoche, 13. Cosmin Bucuroiu, 28. Valentin Buhăcianu și 9. Ioan Hora.
De cealaltă parte, Oprița i-a oprit pe bancă pe golgeterul Chipirliu și pe Wallace. Steaua va începe jocul de la Mediaș cu 22. Horia Iancu - 20. Florin Răsdan, 6. Mădălin Mihăescu, 5. Sergiu Bactar, 11. Adrian Ilie - 11. Dragoș Huiban - 10. Rareș Enceanu, 8. Valentin Bărbulescu, 30. Liviu Băjenaru (cpt.), 18. Iustin Răducan - 9. Emilian Pacionel. Rezerve sunt 1. Raul Bălbărău, 14. Robert Neacșu, 55. Wallace, 15. Claudiu Donose, 77. Remus Chipirliu, 19. Stephan Drăghici, 89. Tinel Marin, 80. Claudiu Dragu și 99. Teodor Erhan.  
Meciul va fi arbitrat de Ionuţ Coza (Cernica/Ilfov), ajutat la cele două linii de Ciprian Florin Danşa și Ioan Alexandru Corb (ambii Satu Mare). Rezervă este Vladimir Andrei Nagy (Măhăceni/Alba), iar observatori, Ioan Mureșan (Timişoara), Ciprian Prisăcaru (Târgovişte).
Înaintea acestui meci, FC Hermannstadt are 60 de puncte, fiind la două lungimi în spatele Petrolului, echipă deja promovată în Liga 1, iar Steaua este pe 4, cu 49 de puncte. ”Roș-albaștrii” nu au însă dreptul de promovare și, implicit, de a participa la baraj, astfel că la pândă stau Concordia Chiajna și Unirea Slobozia.
Celălalte două meciuri ale zilei, care încept tot de la ora 16:00, sunt Unirea Slobozia - Petrolul și Concordia - ”U” Cluj. 

 


comentarii
11 comentarii

Ce căutau cutrele alea doua acolo?
X
15.05.2022 18:54
Mulțumim Marius Maldarusanu și Dani Coman! Dani, un conducator care emana multă siguranță, un lider unic și peste tot ce inseamna conducerea unei sectii sportive in România.
Suporter
15.05.2022 19:24
Cele 2 doamne ,,sefe ,,la judet si municiu dau un semn f bun fiind prezente in tribuna de la Medias. Fara sustinerea lor la echipa sunt slabe sanse sa rezistam in liga 1. Noi nu avem oameni de afaceri potenti financiari care sa fie pasionati de fotbal.
Este mare nevoie de ajutorul celor 2 doamne in gasirea de sponsori cu bani la firme din oras si judet.
Poate Romgaz si Transgas ..dupa cum se aude prin Targ, sau chiar Cona sau Continental.
Oricum Sibienii pot fi recunoscatori Primariei pentru noul Stadion modern.
Logicorn
15.05.2022 21:12
Cele doua "sefe de la judet"cred ca habar n-au ca Mediasul se afla in judetul Sibiu !
Suporter GMM
15.05.2022 21:35
Dani Coman trebuie să rămână la AFC Hermannstadt.
Faceți eforturi să îl păstrați lângă echipă.
Este un om deosebit.
Atât am avut de spus.
Leonard
15.05.2022 21:48
inca o MEGA GOLANIE marca primaria Sibiu...sponsorizarea unei firme particulare din bani publici!!! daca aveau nevoie de stadion sa-l fi construit din bani privati...!!! si daca aduna 10 k spectatori la un meci nu este un procent reprezentativ pentru platitorii de impozite din Sibiu ai caror bani ajung la o echipa privata!!!
un sibian
16.05.2022 08:19
Acum e momentul sa vedem un sprijin mai mare ce ziceti ca primaria care e mai bogata sa dea 15 milioane de lei iar consiliul 5 milioane astfel aceasta echipa sa se poata baza pe un buget de 5 - 6 miliaone de euro ca sa le putem cere si performanta. Ca a trecut vremea cand important era sa participi acum sa vedem intradevar ca oficialitatile sprijina echipa.
Vivi Dragan
16.05.2022 18:25
Apropo de " cele doua doamne" nu ele au pus umarul la revenirea fotbalului sibian in Liga 1, institutiile lor...
ion
16.05.2022 20:32
Vivi, tată, cu pierderile acumulate pana acum de societate ce facem? Sunt 5 milioane de euro!Cat timp credeti ca o sa isi mai poate desfășura activitatea comercială?Eu unul nu am încredere in acest proiect.As mai aștepta vreo doi-trei ani sa revină Birț cu Interu’
Lucky de la Imparat
16.05.2022 20:44
De ce nu fuzioneaza Hermannstadt cu Comunal Selimbar ?
Honorius
18.05.2022 11:08
Felicitari echipei, felicitari antrenorilor si conducerii echipei. Ati facut un lucru nemaipomenit. Bravo.
Intrebare pentru conducerea Primariei Sibiu- doamnei Primar. In cat timp aceasta brava echipa va avea un teren de fotbal functional. Ne-ati mintit prea mult. Probabil numai dupa alegerile viitoare cand vom avea un primar adevarat.???
Mediator Nicolae Tarcea
19.05.2022 04:02
Din aceeasi categorie
SEVIS

Campanie de comunicare

Turul ciclist al Sibiului

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA