Tribuna
Fără flori și mărțișoare în școli, în 2021? Ministrul Cîmpeanu și secretarul de stat se contrazic
Liuba STARII
1083 vizualizari
Fără flori și mărțișoare în școli, în 2021? Ministrul Cîmpeanu și secretarul de stat se contrazic

Obiceiul schimbului de flori și mărțișoare între elevi și profesori a devenit subiectul de dispută între ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu și secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar, Sorin Ion. Asta pentru că ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății, care prevede regulile din școli în perioada redeschiderii acestora, interzice  schimbul de obiecte personale.

 “Trebuie să respectăm legea, așa cum este. Nu cred că cineva va da o derogare de la ordinul comun și să spunem că se interzice schimbul de obiecte persoanele, mai puțin mărțișoare și flori. Știu, o să părem antipatici, dar, în primul rând, noi discutăm despre protecția și sănătatea copiilor. (…)Nu pot să spun: avem un ordin, nu-l respectați. Și dacă spun foarte ferm ‘nu care cumva să dați un mărțișor’, cădem în altă extremă. Prioritatea este sănătatea copiilor și a profesorilor. Nu știu dacă ne putem imagina că putem da niște reguli de genul: oferiți mărțișoare cu mănuși chirurgicale, mărțișoare sterilizate sau date cu dezinfectant. Riscăm să cădem în ridicol”, a declarat Sorin Ion,  , pentru europalibera.org.

La rândul său, medicul infecționist Adrian Marinescu de la Institutul „Matei Balș”, a spus și el că ordinul comun trebuie să fie respectat de părinți și elevi: „Trebuie să încercăm în această perioadă să reducem interacțiunile celor mici. E vorba de obiectul în sine, florile, mărțișoarele, când le dăm dintr-o mână în alta. În al doilea rând, interacțiunile ar fi mai importante. Trebuie să ne apropiem de persoana de lângă noi, nu se păstrează distanțarea. În al treilea rând, în situații de acest gen apar aglomerări. De obicei, se duc și la profesoara de alături, se duc și la directoare, apare un mediu în care se pot transmite mai ușor virusul la nivel de aerosoli. Pentru a se reduce riscul și pentru ca lucrurile să fie organizate, s-a mers pe acest ordin”.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, consideră că “o floare nu este un obiect personal”.

“Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea valorii de simbol în obiect personal. O floare nu este un obiect personal”, cum sunt cele prevăzute în ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății privind școlile”, precizează Cîmpeanu.

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Tursib S.A

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA