Continental
Tribuna
Faptele de care este acuzat Merișor Ceranu, unul dintre cei mai influenți polițiști din Sibiu: Bani pentru „rezolvarea” unui loc la Academie, amenajarea unui loc de veci
Faptele de care este acuzat Merișor Ceranu, unul dintre cei mai influenți polițiști din Sibiu: Bani pentru „rezolvarea” unui loc la Academie, amenajarea unui loc de veci

ACTUALIZARE:

Potrivit rechizitoriului procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, în 2016, lăsând să se creadă că are influenţă asupra funcţionarilor publici din cadrul Academiei Forţelor Terestre Sibiu implicaţi în organizarea examenului de admitere, precum şi asupra cadrelor medicale din cadrul Spitalului Militar Sibiu, funcționarul public, despre care surse din rândul anchetatorilor spun că este Merișor Ceranu, a pretins şi a primit de la denunţător o dată suma de 3000 de euro, pentru a interveni pe lângă funcţionarii cadrul academiei pentru a-l declara admis la examen pe fiul denunţătorului şi o dată suma de 1500 euro, pentru a „rezolva” și ca fiul acestuia să fie declarat „apt” din punct de vedere medical.

De asemenea, în luna martie 2019, Merișor Ceranu ar fi lăsat să se creadă că are influenţă asupra funcţionarilor publici din cadrul din cadrul regiei Autonome „Aeroportul Internaţional Sibiu”, care au organizat concurs pentru ocuparea unor posturi vacante. Astfel, fostul comisar șef de poliție ar fi pretins de la un bărbat, spun anchetatorii, amenajarea unui loc de veci în Cimitirul municipal Sibiu cu un preţ redus al lucrării, respectiv un discount de aproximativ 1500 de lei. Contra acestui serviciu, Ceranu ar fi intervenit pe lângă funcţionari, astfel încât fiul celui care îi amenaja locul de veci ar fi fost admis la concurs.

De asemenea, anchetatorii mai spun că în perioada februarie – martie 2019, fostul comisar șef ar fi pretins şi primit un împrumut, promițând, în schimb, că, având influență în cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Sibiu va face toate demersurile, astfel încât să îl transfere pe nepotul denunțătorului la această instituție.

Totodată, anchetatorii au probe care arată că aceeași persoană, lăsând să se creadă că are influenţă asupra funcţionarilor publici din cadrul Serviciului Permise Sibiu, a pretins şi a primit un alt „împrumut”, pentru a interveni pe lângă un poliţist examinator din cadrul serviciului pentru a-l determina pe pe examinator să îl declare „admis” la proba practică de obţinere a permisului de conducere pe fiul denunțătorului.

Astfel, comisarul șef în rezervă, a fost reținut, marți seara, pentru trafic de trafic de influenţă, urmând ca procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu să ceară, miercuri, arestarea preventivă a acestuia.

Merișor Ceranu era, în prezent, funcţionar public cu grad profesional consilier I superior la Structura pentru Probleme Speciale a Judeţului Sibiu din cadrul Ministerului Afacerilor Interne – Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Unul dintre cei mai cunoscuți polițiști din Sibiu, în prezent în rezervă, Merișor Ceranu, a fost reținut, marți, într-un dosar de trafic de influență, potrivit unor surse judiciare.

Merișor Ceranu a fost șef de Cabinet timp de mai mulți ani și considerat unul dintre cei mai influenți oameni din conducerea Inspectoratului Județean de Poliție. În prezent, era colonel în rezervă, după ce părăsise sistemul.

În cursul zilei de miercuri, Merișor Ceranu va fi scos din Arestul IPJ Sibiu și dus în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă. Dosarul de trafic de influență în care se pare că este implicat este instrumentat de Direcția Generală Anticorupție/


comentarii
4 comentarii

EXCELENT!!! Sa stea acolo macar 10 ani!!! Sa vedem cum isi mai foloseste "influenta" de "sef de cabinet"...
un sibian
12.06.2019 07:49
Comentatorului: Ati auzit cumva de "prezumtia de nevinovatie". Conda,nati asa dupa un titlu de ziar ???
12.06.2019 08:48
in sibiu nu ezista penali DECIT cu prezumtie de ....................
ardeo
12.06.2019 12:23
Căutați un împrumut autentic? vă aflați la locul potrivit pentru soluțiile de împrumut de aici! oferim tot felul de împrumuturi de orice sumă companiilor și persoanelor fizice la o rată scăzută și la prețuri accesibile de 2%. Capitalul nostru și procesul de creditare este sigur, autentic și 100% garantat și garantat. Sunteți interesat să mă contactați prin e-mail acum la; (ivanapedro85@gmail.com)
IVANA PEDRO
15.06.2019 12:19
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia