Continental
Tribuna
Fals polițist local, „ierta” șoferii parcați neregulamentar în schimbul unor sume de bani...
Sorana MAIER
3508 vizualizari
Fals polițist local, „ierta” șoferii parcați neregulamentar în schimbul  unor sume de bani...

Polițiștii locali din Sibiu au prins zilele trecute un individ care pretindea că este polițist local, le spunea șoferilor că îi iartă de amendă și le cerea în schimb sume de bani. Acum este cercetat penal pentru uzurpare de calități oficiale

O patrulă a Poliției Locale a depistat pe strada Bastionului un individ îmbrăcat cu o vestă reflectorizantă verde, pretinzând că este polițist local, anunță Primăria Sibiu. Acesta le promitea șoferilor care parcau neregulamentar că îi va ierta de amendă în schimbul unor sume de bani. La vederea echipajului acesta a fugit, fiind ulterior prins de agenții Poliției Locale pe strada Măsarilor și predat Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu pentru începerea urmăririi penale pentru uzurpare de calități oficiale.

 

Hoți prinși cu ajutorul camerelor video

 

Sibiul are, încă de anul trecut, un sistem de supraveghere video extrem de performant care începe să fie util și în combaterea infracțiunilor.

În 8 februarie, patru tineri suspecți de furt din Spitalul Județean Sibiu au fost identificați prin dispeceratul video al Poliției Locale pe strada Cetății. Cu ajutorul camerelor  video agenții din zonă, în colaborare cu o patrulă a Poliției Române, au reușit să ii prindă pe cei patru, aceștia fiind anchetați în prezent pentru furt calificat.

Marți, 11 februarie, în jurul orei 8.20, după ce o persoană a semnalat la Dispeceratul Poliției Locale faptul că un individ forțează ușile mai multor autoturisme de pe strada Lungă, o echipă de intervenție a Poliției Locale s-a deplasat la fața locului. Pentru că persoana în cauză nu a mai fost găsită la fața locului, Poliția Locală s-a folosit de imagini de imagini de pe camerele video și, în urma căutărilor, l-a prins pe infractor în apropiere. Acesta este un cetățean moldovean și a fost predat organelor de poliție.

„Siguranța sibienilor, dar și a turiștilor este o prioritate pentru municipalitate. Ca atare, combaterea infracționalității este un obiectiv important pentru Poliția Locală Sibiu. În acțiunile pe care le desfășoară, în ultimele cinci zile, agenții de Poliție Locală au depistat și au predat Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu trei persoane care au săvârșit mai multe infracțiuni”, potrivit unui comunicat al Primăriei Sibiu.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia