Tribuna
Facultatea de Științe Economice din cadrul ULBS marchează trei decenii de activitate
Facultatea de Științe Economice din cadrul ULBS marchează trei decenii de activitate

Comunitatea academică celebrează 30 de ani de învățământ superior economic sibian. Cu această ocazie, timp de 30 de zile, Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu, organizează mai multe activități aniversare pentru studenți, profesori, absolvenți, personal administrativ, colaboratori și elevi de liceu.

“În cadrul evenimentelor, se vor adresa mulțumiri celor care au contribuit la acest parcurs, care în condiții nu întotdeauna prielnice, au depus și depun eforturi pentru a face performanță în activitatea lor și pentru a susține de-a lungul timpului dezvoltarea instituției”, spun organizatorii.

Pentru a omagia fondatorii facultății, se va lansa un concurs dedicat elevilor de liceu ce va purta numele “Ștefan Mârza”, în amintirea distinsului profesor de contabilitate.

Evenimentul se va încheia cu o Gală Aniversară la care vor participa autorități publice, reprezentanții facultăților de profil economic din toată țara, reprezentanții mediului de afaceri, profesori, studenți și absolvenți.

“După 30 de ani de învățământ superior economic la Sibiu, Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu se poziționează în topul celor mai bune facultăți în domeniul economic din România, conform ranking-urilor internaționale. Această recunoaștere a valorii învățământului superior economic din Sibiu este rezultatul unei activități permanente de dezvoltare și consolidare, la care au participat – în egală măsură – studenți, absolvenți, profesori, parteneri instituționali și companii, dar și un context favorabil de management și administrativ în cadrul universității noastre. Acest fapt ne onorează și ne responsabilizează pentru a construi mai departe istoria de succes a Facultății de Științe Economice. Ne dorim ca pe parcursul a 30 de zile, fiecare membru academic din familia Științelor Economice să trăiască un moment de recunoaștere și apreciere din partea comunității sibiene. La mulți ani!, spune decanul facultății, prof. univ. dr. habil. Cristina Tănăsescu.

Facultatea de Științe Economice este o facultate “tânără”, modernă, competitivă, orientată către nevoile studenților, cadrelor didactice și comunității. Aceasta își propune să ofere studenților, profesorilor și comunității un mediu de învățare, predare și cercetare de înaltă calitate. Începuturile învățământului economic la Sibiu le regăsim în anul 1991, atunci când au fost puse bazele specializării Turism și Servicii. În prezent, Facultatea de Științe Economice contribuie la formarea profesională a 2500 de studenți, dintre care mai mult de jumătate urmează învățământul cu frecvență. Cele șase programe de licență (Business Administration; Contabilitate și Informatică de Gestiune; Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor; Finanțe-Bănci; Management; Marketing), cinci programe de masterat (Administrarea afacerilor în turism și servicii; Expertiză contabilă și audit; Finanțe; Master in Business Management; Strategii și politici de management și marketing ale firmei) și cele patru domenii de doctorat (Economie, Finanțe, Management, Cibernetică și Statistică) formează o ofertă educațională diversă și echilibrată, care asigură facultății o poziție competitivă foarte bună în rândul facultăților de profil din România.

 


comentarii
1 comentarii

Este o gluma.Romania nu are nici un economist (contabilii nu se pun).Rezultatul se vede in performanta tarii .
newman
08.11.2021 18:28
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA