Tribuna
Facultatea de Litere, gazda Colocviului Anual al Asociației de Literatură Generală și Comparată din România
Andra MARINESCU
2672 vizualizari
Facultatea de Litere, gazda Colocviului Anual al Asociației de Literatură Generală și Comparată din România
© Răzvan NEGRU
Facultatea de Litere și Arte din cadrul Universității "Lucian Blaga" din Sibiu va organiza, în perioada 10 - 13 iulie, cea de-a XVI-a ediție a Colocviului Anual al Asociației de Literatură Generală și Comparată din România, cu tema "Modelul german în cultura română". Evenimentul se va desfășura în Aula "Avram Iancu".


Manifestarea va debuta miercuri, la ora 18, cu deschiderea Colocviului, moderată de Andrei Terian. Primele alocuțiuni vor fi rostite de Ioan - Marian Țiplic, prorectorul ULBS, Mircea Martin, prof. emerit la Universitatea din București, membru corespondent al Academiei Române și președintele Asociației de Literatură Generală și Comparată din România, Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania, care va vorbi în aceeași zi despre "Triumful oportunității", și Maria Sass, prof. univ. dr. la ULBS.
Joi, evenimentul va continua la ora 9 cu panelul "Marile literaturi minoritare", cu prelegeri despre teme precum "Rezistența prin literatură în România și în Republica Democrată Germană", "Modelul german în cultura românilor din Transilvania până la 1918: Ioan Slavici între loialismul pro-habsburgic și devotamentul național", "Scriitori germanofili și scriitori germanofobi. Metamorfize" și "Moduri și forme ale colonizării culturale". La ora 15.20, va debuta panelul "Relocalizări și reconceptualizări", acesta fiind urmat de "Modelul german în cultura română din Germania".
În agenda de vineri sunt cuprinse panelurile "Modelul cultural german în România - de la romantismla postmodernism", "Cercuri, grupuri, paradigme",  "Modelul german vs. alte modele cultural", lansarea cărții "Opera poetică", vol. II, de Paul Celan.
Sâmbătă se va discuta, printre altele, despre "Concepte și metode  emergente în studiile literare și culturale" și va avea loc decernarea Premiilor Asociației de Literatură Generală și Comparată din România pentru anul 2018.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA