Tribuna
AFF
Expoziția: "The Fading Story of Chimera" la Muzeul de Artă Contemporană
Expoziția:

Vineri, 6 mai 2022, la Muzeul de Artă Contemporană, de la ora 15 se va vernisa expoziţia artiştilor plastici Kudor István Duka şi Cristian Lăpușan,"The Fading Story of Chimera".

"Cei doi artiști: prof. univ. dr. Kudor István Duka și asist. univ. dr. Cristian Lăpușan din cadrul Universității de Artă și Design Cluj-Napoca aduc în atenția dumneavoastră proiectul intitulat „The fading story of chimera” al cărui concept constă în abordarea figurii umane/ portretul  din două perspective artistice diferite.  Figura umană capătă semnificații simbolice în lucrările artistului Kudor István Duka, fiind caracterizată de expresionismul gestului pictural etalat pe suprafețe generoase într-o serie de lucrări ce surprind bogăția tehnicilor picturale ce i-au configurat în timp viziunea personală asupra portretului. Într-o variație de dimensiuni, în cunoscuta tehnică a picturii în ulei pe pânză, Cristian Lăpușan se axează pe redarea realistă a figurilor umane, a materialităților și texturilor, aprofundând pictural scenografia universului personal populat cu portrete reale a celor în mijlocul cărora trăiește. Două viziuni artistice diferite dar nu și antagonice vă invită așadar la un dialog despre posibilitățile de reprezentare a figurii umane „ca măsură a tuturor lucrurilor”, spun curatorii expoziţiei, Ioan Muntean şi Alexandra Gălăbuț

Expoziția poate fi vizitată la Muzeul de Artă Contemporană Sibiu de pe strada Tribunei nr. 6, în perioada 6 – 29 mai 2022, de miercuri până duminică, în intervalul orar  9 – 17 (ultimul bilet putând fi achiziționat la 16:30).  Accesul la vernisaj este gratuit.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA