Tribuna
Expoziția Națională de Filatelie „ANIVERSĂRI SIBIENE – 2023”, la Biblioteca ASTRA
Maria-Antonia OANA
1233 vizualizari
Expoziția Națională de Filatelie „ANIVERSĂRI SIBIENE – 2023”, la Biblioteca ASTRA

La sfârşitul acestei săptămâni, pasionaţii de filatelie şi-au dat întâlnire la Biblioteca ASTRA unde a avut loc Expoziția Națională de Filatelie „ANIVERSĂRI SIBIENE – 2023”.

Începând de vineri 16 iunie și până în 18 iunie, cei interesați de domeniul filateliei au putut admira în foaierul Bibliotecii Județene Astra, corpul B, o serie de timbre, cărţi poştale, scrisori timbrate, tot ceea ce au adus, din România şi din zona internaţională, cei 140 de expozanţi din 14 ţări.

Astfel vernisajul intitulat Expoziția Națională de Filatelie „ANIVERSĂRI SIBIENE – 2023”, organizată de Asociația Filateliștilor din județul Sibiu, în colaborare cu Primăria Municipiului Sibiu, Biblioteca Județeană ASTRA și Asociațiunea ASTRA a fost un prilej bun pentru împătimiții artei, colecționării timbrelor și publicul larg să se bucure de acest moement. Având drept teme principale: istoria, cultura, arta, personalități românești și străine.

Expoziția este dedicată unor personalități remarcabile pentru cultura, istoria și memoria colectivă ale spațiului românesc: Andrei Șaguna (150 de ani de la moarte), Gheorghe Lazăr (200 de ani de la moarte), Samuel von Brukenthal (220 de ani de la moarte), Octavian Goga (85 de ani de la moarte), Onisifor Ghibu (140 de ani de la naștere).

„La fel ca în fiecare an, asociația noastră realizează o nouă expoziție națională. Pentru expoziția de anul acesta din multitudinea de evenimente și aniversări ale unor personalități sibiene, noi, filateliștii, ne-am oprit la 15 personalități pe care e bine să le sărbătorim în decursul acestui an”, a spus Nicolae Salade- preşedintele Asociației Filateliștilor din județul Sibiu, principalul organizator al evenimentului.

„Activitatea noastră este una culturală, dar anul acesta față de anii trecuți ne-am gândit să-i dăm un caracter și mai cultural și atunci am invitat diverși filateliști ca să își prezinte opiniile”, a mai adăugat Nicolae Salade.

FOTO: Răzvan NEGRUcomentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA