Tribuna
PNL
Expoziţia "Great Artists of the World", de vineri, la Muzeul Brukenthal
Dumitru CHISELIŢĂ
777 vizualizari
Expoziţia

Vineri, 31 iulie, de la ora 11, în Cabinetul de Stampe din Palatul Brukenthal se va deschide expoziția intitulată "Great Artists of the World/Empowered/Puterea de a crede".   

"Muzeul Național Brukenthal vă invită la cea mai mare expoziție de artă grafică europeană din colecția av. George Șerban. 30 de artiști europeni cu peste 50 de lucrări vor fi expuse în Cabinetul de Stampe al Palatului Brukenthal din Piața Mare.
Ai auzit de Picasso, de Toulouse-Lautrec, de Renoir sau Matisse? Dacă îți place Dali, Magritte, Braque, de Chirico, Munch sau Klimt vino să vezi lucrări de grafică și litografie.
Arta europeană în preajma anului 1900 a cunoscut o dezvoltare extraordinară, venită după realismul și impresionismul francez ce a marcat secolul 19, secolul 20 a fost unul exploziv în artă. Numeroși artiști s-au delimitat de vechile curente și printr-un curaj extraordinar au lăsat la o parte convențiile artistice anterioare orientându-se spre alte orizonturi. Spațiul pictural bazat de cele mai multe ori pe o perspectivă centrală a fost distrus acum apărând o construcție liberă, energică, modernă. Dezvoltarea rapidă a societății începând cu sfârșitul secolului al XIX-lea, și continuând în secolul XX, și schimbările importante au influențat într-o foarte mare măsură modul în care mijloacele de exprimare artistică sunt percepute de către populație. Datorită cererii mari de lucrări, artiștii acestei perioade încep și multiplicarea lucrărilor prin tehnica gravurii și litografiei, care astăzi se bucură de o cerere fantastică, iar uneori prețul este amețitor.
Expoziția oferă șansa vizitatorului să cunoască arta europeană din a doua jumătate a sec. XIX și din sec. XX și a principalelor curente artistice: postimpresionismul, cubism, expresionism, expresionismul abstract, suprarealism, fauvism, abstracționismul, dadaismul", spune curatorul expoziţiei, dr. Alexandru Constantin Chituţă.

Participarea la vernisaj se poate face doar pe bază de invitație, în limita locurilor disponibile. Expoziţia va putea fi vizitată până pe 27 septembrie 2020

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia