Experiența unui tânăr din Sibiu după o lună și jumătate în Africa. Ce l-a impresionat cel mai mult

Florin Popa, un tânăr de 28 de ani din Sibiu, a ajuns în Africa datorită job-ului său de steward, din cadrul unei companii aeriene. După o lună și jumătate de stat în Abidjan, capitala economică a Coastei de Fildeș, a trăit o experiență unică și a reușit să vadă atât cultura, cât și stilul de viață al locuitorilor.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Una dintre dorințele lui Florin, înainte de a ajunge în Africa a fost să danseze cu africanii. Chiar din prima seară, dorința i s-a împlinit: „Ne-am oprit la un magazin pentru a cumpăra mâncare, iar lângă era un local cu muzică și dans specific. Am început să dansăm cu ei pe ritmuri africane. Este incredibil câtă energie și pasiune pun în dans”.

Chiar dacă temeperaturile sunt extrem de ridicate, oamenii se îmbracă normal, iar energia lor este incredibilă. Tânărul povestește că a văzut mulți oameni care duc o viață simplă și fără stres.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Ospitalitatea oamenilor l-a impresionat

Florin spune că pe străzile din Abidjan a văzut și sărăcie. Oamenii stăteau pe marginea drumului și încercau să vândă diverse lucruri, banane, cocos, pui etc. De asemenea, a mai văzut cum coceau bananele și le vindeau.

Totuși, pe lângă sărăcie, a remarcat un lucru important al vieții din Africa și anume ospitalitatea localnicilor, lucru pe care, spune el, nu l-a prea văzut la noi: „Sunt foarte prietenoși, deschiși și te primesc cu brațele deschise. Am avut ocazia să merg la cineva acasă și am fost impresionat de modul în care își trăiesc viața. Familiile sunt mari, unite și se simte acea atmosferă de familie pe care nu o vezi prea des la noi.”

Bananele prăjite cu sare, printre delicatese

A avut ocazia să învețe despre obiceiurile culinare ale localnicilor și să mănânce din mâncarea lor: „Am mâncat o garnitură asemănătoare cu orezul ca textură, dar la gust era mai mult ca un cartof dulce. Este făcută dintr-o rădăcină care se fierbe, apoi se usucă, se fierbe din nou, după care se toacă și se usucă iar”.

În gastronomie ei folosesc acest aliment ca și garnitură, iar nelipsitele banane sunt gătite în diverse feluri: prăjite cu sare, coapte, fierte. Acesta a mai observat că supermarketurile din Africa sunt destul de sărăcăcioase, dar în schimb carnea de vită este ieftină.

După experiență a rămas cu un prieten

Florin și-a făcut un prieten în Abidjan, pe Yannik, cu care a rămas în relații bune, ba chiar a reușit să îl învețe câteva cuvinte în română. Cu toate că în acea zonă se vorba foarte multă franceză.

Tânărul recunoaște că, deși nu a apucat să viziteze savana pentru a vedea animalele, a rămas cu amintiri plăcute și cu un prieten apropiat: „Am rămas cu amintiri faine și cu un prieten. Mă bucur că am avut ocazia să trăiesc această experiență pe care aș repeta-o oricând!”

 

Autor
25 ianuarie 2025 la 18:05
Distribuie articolul:

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Mihai POP
acum 2 ore
FOTO-VIDEO / Poate vă era dor de Fanfara din Turnișor!
Cunoscută și sub numele de „Fanfara sașilor”, Neppendorfer Blaskapelle și-a reluat deja tradițional recital de vară în Parcul...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 19 ore
Eveniment caritabil în sprijinul Asociației Animal Life Sibiu, la Cisnădioara
Pe 6 iulie, între orele 12:00 și 18:00, iubitorii de animale sunt invitați la un eveniment special organizat...
Actualitate
1 min de citit
Autor Comunicat de presa
acum 1 zi
Legendarul Christopher Froome revine la Turul Ciclist al Sibiului! Ediția a XV-a debutează în această seară, cu prezentarea echipelor
Pentru al doilea an consecutiv, britanicul Christopher Froome este prezent la startul Turului Ciclist al Sibiului. Acum în...
Actualitate
8 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 1 zi
Transfăgărășanul, zona urșilor. Câte amenzi s-au dat pentru hrănirea lor în ultimii cinci ani
Apariția tot mai frecventă a urșilor atât în localități, cât și în afara lor reprezintă o problemă tot...
Actualitate
2 min de citit
Autor b.o.n.
acum 1 zi
România mai pierde un mare campion. A murit Mihai Leu!
Cu puțin înainte de miezul nopții s-a stins din viață Mihai Leu, primul român campion mondial de box...
Actualitate
1 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 1 zi
Dragoș Albu a ajuns sub comanda lui Măldărășanu. Ce obiectiv își propune și care sunt motivele pentru care a ales Sibiul
Dragoș Albu, fostul căpitan al echipei lui Mititelu, FC ”U” Craiova, jucător împrumutat, sezonul trecut, la FC Buzău,...
Actualitate
2 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 1 zi
Tamponare în lanț pe Vasile Milea: trei mașini implicate
Un accident rutier s-a produs marți după-amiază pe Bulevardul Vasile Milea din Sibiu, unde trei mașini au fost...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 1 zi
Liber la film! Singurul cinema în aer liber din Sibiu și-a deschis porțile. Cât costă un bilet
Începând de marți, 1 iulie, Terasa cu Flori a Centrului Cultural „Ion Besoiu” din Sibiu își deschide porțile...
Actualitate
2 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 1 zi
SONDAJ: Sibienii, îngrijorați de scumpirea energiei electrice: „Am început să facem economie tot mai mult, dar tot nu se vede în factură!”
Începând cu 1 iulie, marii furnizori de energie electrică din România, au anunțat că vor crește prețul energiei...
Actualitate
2 min de citit
Autor Adrian POPESCU
acum 1 zi
Bis la „Jaful Secolului”? Un colecționar din Cisnădioara acuză: Opere de artă (inclusiv piese de Rembrandt și Picasso) au dispărut din casă
Thomas Emmerling este un colecționar de artă, curator și om de afaceri german. Născut în 1963 la Nürnberg,...
Actualitate
3 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 2 zile
Burduf Challenge 2025 vine cu un format nou: mișcare, gust autentic și tradiții la înălțime
După șase ediții de succes, Burduf Challenge revine cu o formulă inovatoare, menită să reunească pasionații de mișcare...
Actualitate
2 min de citit