Continental
Tribuna
EXCLUSIV / Bobo Burlăcianu de la Fără Zahăr, despre cel mai nou spectacol de teatru de la Sibiu: "Reinterpretarea mitului creației lui Frankenstein a fost o provocare"
Andra MARINESCU
2883 vizualizari
EXCLUSIV /  Bobo Burlăcianu de la Fără Zahăr, despre cel mai nou spectacol de teatru de la Sibiu:
Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă joi, 13 iunie, de la ora 18, premiera spectacolului pentru adolescenți: „Frankenstein: Creatura lui Mary”, în regia lui Diego Aramburo (Bolivia). Spectacolul va fi prezentat, de asemenea, în avanpremieră, miercuri, 12 iunie, tot de la ora 18.


Muzica spectacolului poartă semnătura lui Bobo Burlăcianu, cunoscutul interpret și compozitor român ce a pus bazele formației Fără Zahăr, cu care a lansat trei albume audio și mai multe piese single. Este co-autor al cărții “Voi n-ați întrebat, Fără Zahăr vă răspunde” de Bobi și Bobo, apărută la Editura Polirom în 2006. Din 2005, cântă în concerte cu Ada Milea. Apare ca interpret pe cinci albume audio ale ei și lucrează împreună la câteva spectacole de teatru muzical.
„A fost o bucurie reîntâlnirea cu Diego Aramburo la Teatru Gong după doi ani de la 'Scufița Roșie', spectacol la care am colaborat anterior. Reinterpretarea mitului creației lui Frankenstein a fost o provocare, prin faptul că povestea capătă noi valențe și deschide noi direcții de interpretare, ducând spre relația dintre creator și creație, tradusă prin relația părinți-copii. Am încercat cât mai bine să transpun și în muzica spectacolului modernitatea acestei reinterpretări, beneficiind de ajutorul unei echipe minunate de actori. Mergeți de vedeți!”, a declarat Bobo Burlăcianu.
Comparat de multe ori cu Faust sau Prometeu, personajul legendar creat de scriitoarea britanică Mary Shelley devine pretextul unei repovestiri inteligente în care monstrul terifiant e profund ancorat în realitatea de zi cu zi a celor tineri. Noul Frankenstein are trăsături mult mai umane, e de gen feminin, și pune în dezbatere limitele digitalizării, dar și pericolele sau emoțiile comunicării prin intermediul platformelor de socializare online în relație cu o criză de identitate specifică adolescenței. Producția de la Sibiu, articulată pe muzica lui Bobo Burlăcianu de la Fără Zahăr, creionează o lume plină de contradicții, ce pune egal între oameni în societate, femei sau bărbați, urâți sau frumoși, puternici sau slabi. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Barbara Crișan, Raluca Pavel, Alexandra Șerban, Anton Balint și Claudiu Urse.
Accesul publicului la oricare din cele două reprezentații se face pe baza biletelor puse în vânzare online prin teatrulgong.ro sau la sediul Agenției Teatrale din str. Al. Odobescu nr. 4, de miercuri până vineri între orele 11 – 18, sâmbăta între orele 10 – 18, iar duminica de la 10 la 14. Prețul unui bilet este 9 lei, tarif unic.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia