Tribuna
Evenimentele din 1989, expuse în Piaţa Mare
Evenimentele din 1989, expuse în Piaţa Mare

Piaţa Mare din Sibiu va găzdui în perioada 15 noiembrie-15 decembrie,expoziţia foto-documentară ”1989-un an ce nu trebuie uitat”.

”Expoziţia prezintă, prin intermediul a 12 panouri, materiale documentare aparţinând Muzeului Naţional Brukenthal, asociate principalelor momente ale evenimentelor din decembrie 1989 la Sibiu, în contextul istoriei contemporane şi a necesităţii creării unei colecţii cu bază materială complexă, în beneficiul generaţiilor viitoare. Veţi regăsi în fotografii spaţii urbane, clădiri şi oameni a căror implicare a fost marcată de căderea regimului comunist şi de formele de rezistenţă asociate acestei schimbări”, spun Raluca Teodorescu şi Dana Hrib, curatorii expoziţei.
Expoziţia face parte din proiectul „Muzeul viu – 30 de ani de la Revoluţia din 1989”, o acţiune cofinanţată de Consiliul Local şi Primăria Municipiului Sibiu. (L.S)

comentarii
1 comentarii

mult timp a trecut ... si din pacate multe au ramas la fel.

"nomenclaturistii" de atunci si urmasii lor (genetici sau ideologici) au ramas sa capuseze tara !
psd, pnl, etc. - aproape toti politicienii sunt comunistii adaptati la economia de cumetrie ca de piata libera nu poate fi vorba.

partidul la putere numeste si demite oamenii in/din posturi doar pe criterii de apartenenta politica si executare a ordinelor si umflarea facturilor in beneficiul sefilor si partidului.
legea e doar pentru "catei" si furtul continua dar codrul nu mai e de mult !!!

asta e urmarea faptului ca in Romania Iliescu si comunistii din esalonul doi au furat puterea la Revolutie si apoi au furat toata tara !
lipsa unei legi a lustratiei si a adoptarii punctului 13 din proclamatia de la Timisoara au condus la zeci de ani de "baronie" locala, de furt legitimizat prin celebrul "ciocul mic noi suntem la putere" !

incet, incet ne trezim, insa tarziu si probabil o sa inchidem cutia Pandorei la fel ca in legenda lasand Speranta inauntru.
30 de ani si parca a fost ieri
15.11.2019 16:24
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia