Tribuna
PNL
Eveniment european la Sibiu şi Cisnădie: Forumul Anual Consultativ al Rutelor Culturale ale Consiliului Europei
Eveniment european la Sibiu şi Cisnădie: Forumul Anual Consultativ al Rutelor Culturale ale Consiliului Europei
Sibiul devine, din nou, un centru decizional în turismul european, la început de octombrie. Astfel, de miercuri până vineri, la Sibiu şi Cisnădie, se vor desfăşura lucrările celui de-al Nouălea Forum Anual Consultativ al Rutelor Culturale ale Consiliului Europei.

Deschiderea oficială a Forumului va avea loc miercuri, la Complexul Naţional Muzeal ASTRA din Dumbrava Sibiului. Lucrările vor fi moderate de Stefano Dominioni, secretar executiv al Acordului Lărgit al Rutelor Culturale din Consiliul Europei şi director ai Institutului European al Rutelor Culturale.

Forumul este organizat de "The Enlarged Partial Agreement on Cultural Routes of the Council of Europe (EPA)" (Acordul Parţial Lărgit al Rutelor Culturale al Consiliului Europei) şi de Ministerul Turismului. Tot cu acest prilej, la finalul lucrărilor, va fi adoptată Declaraţia de la Sibiu.

Evenimentul a fost anunţat la mijlocul lunii septembrie, de ministrul Turismului, Bogdan Trif care declara că "Sunt foarte mândru ca sibian că acest eveniment de talie europeană se va desfăşura în judeţul nostru. Sunt, de asemenea, foarte bucuros ca ministru al Turismului că această importantă întâlnire a peste 120 de membri ai Acordului Parţial Extins este organizat de ministerul pe care îl conduc. Forumul presupune participarea reprezentanţilor a 32 de ţări din Europa ce vor ajunge la Sibiu în perioada 2-4 octombrie. Aşadar, este o foarte mare oportunitate pentru noi sibienii să ne promovăm oraşul şi să arătăm Europei cât de multe obiective turistice culturale importante se regăsesc în judeţul Sibiu".
Pe lângă lucrările în plen ale forumului, invitaţii vor mai participa la excursii şi tururi ghidate în Sibiu, Cisnădie, Slimnic, Valea Viilor şi Biertan. (D.C.)

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Comunicat de presa Miodent srl

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia