Continental
Tribuna
„Evazionistul Popescu”
Rareș BIŢU
2413 vizualizari

A scris. A scris, mă! Un editorial întreg, a scris! După zece zile de zăcut în poala unei răceli care l-a pironit „acasă, în papuci”, CTP-ul a făcut tăcerea ţăndări, că până şi un deontolog mai are el căderi de calciu, de memorie, de bun-simţ, însă cât să se tot dea lovit, mai ales dacă de lovit îl loveşte DNA-ul, acolo unde-i e mai greu evazionistului. După zece zile de stat în casă, răstimp în care înţeleg că s-a autoflagelat uitându-se la postul “jegosecurist Ghiţă TV” - periculoasă combinaţie dacă iei piramidoane! - „Evazionistul Popescu”, după cum s-a autointitulat, a explicat că n-a făcut nimic, nici măcar plăcere, el neavând „vreo treabă cu operaţiunile financiare ale conducerii trustului, singura legătură fiind salariul primit pe card, chiar şi pe timp de insolvenţă”.

Când a explicat că el nu mai e director de şapte ani, mi-a venit să cred că pe la Gândul e un soi de doi în cărţi, vreun fel de suport de scocuri, asta ca să nu-i zic coperiş de pipă, însă, vigilent, am izbutit să-mi reprim, rapid, asemenea răutăţi.
Nevinovăţia de lebădoi - ştiţi doar că specia asta nu consumă usturoi, nu? - mi-a amintit de o păţanie mai veche, suferită de acelaşi neprihănit care, pe vremea când împărţea biroul cu Bogdan Chirieac obişnuia să habarnaibă de milioanele învârtite de acesta în calitate de mare combinator ale afacerilor sale cu banii statului. De contractele fără licitaţie, în valoare de multe milioane, toate de euro, ciugulite de Chirieac, în 2006, de la STS, o fi vreme să mai toot vorbim.

Acestea fiind spuse, „Evazionistul Popescu” a cotit brusc spre ... Ponta, reafirmând, rerăscolind, dacă vreţi, afirmaţiile cu care, în chip de infanterist cocoţat pe reduta jurnalismului, l-a atacat la baionetă, împungându-l prin pulpana redingotei.
Rătăcită în hăţişul cu detalii, evaziunea şi-a pierdut urma, ca şi când subiectul ar fi Ponta şi nu milioanele pentru care DNA-ul a utilizat buzna, zorii zilei şi berbecele. O frază din final mi-a făcut atenţia să tresară, înfiorată ca de ivirea unei fantome care se apropie şi te fixează cu ochi mari şi goi:
„n-am aşteptat să ajungă Mediafax Group la insolvenţă ca să mă apuce antipontismul, pe care, de altfel, îl dezaprob, întrucât antiismele de orice fel ţin de propagandă, nu de jurnalismul corect”.
Oare dacă între „antiisme” includ şi anticomunismul, să zicem ori antilichelismul, se cheamă că-i propagandă? De când a devenit propagandă opţiunea de a te împotrivi uite, derbedeilor care se încăpăţânează să umble deghizaţi în oameni politici sau impostorilor pentru care legea e un simplu moft?

Aoleu! Dacă fraza asta m-a înspăimântat, ce văd mai jos e chiar fantoma în persoană:
„Astea sunt fapte, adică temelia jurnalismului, care dau dimensiunile aberaţiei acestei campanii de dezinformare şi denigrare sub lozinca ”Popescule, nu mai scrie, că eşti datornic la stat!”
În faza postapocaliptică a presei noastre de azi, o astfel de campanie poate fi pornită oricând, împotriva oricui, şi sub orice acuzaţie calomnioasă, dacă aşa cer interesele jupânului”.

Ce n-a mai explicat deontologul e ce naiba facem atunci când „interesele jupânului” ajung nu doar să includă, ci să înceapă cu achitarea taxelor! Pe lângă evazioniştii cu vocaţie, precum acoliţii Sârbului, vestit pentru echilibristica fără cusur executată pe sârma cea ghimpată a legii, „naivii” cu plăţile la zi sunt fraierii de serviciu sau nişte bieţi discriminaţi? Până om afla răspunsul sau măcar de ce abia acum DNA-ul a legat sârma aia la doi douăzeci, o să ne bântuie afirmaţia asta: "antiismele de orice fel ţin de propagandă, nu de jurnalismul corect."
Nici nu ştiu ce să deduc: că jurnalismul nu mai are niciun fel de rol critic sau că articolele în care deontologul înjura mai demult la Băse şi, mai nou, la Ponta nu-s altceva decât propagandă pură?

comentarii
5 comentarii

Cazul CTP este unul
B.Utoru
12.12.2014 08:24
Nu este CTP ziaristul cu ""sa te ia dracu majestate"" din anii 90 ?Nu este acelasi ziarist imbarligat in diferite afaceri de publicitate?Nu este ziaristul fost coleg cu Tinu,Ficeac si alti santajisti din presa""independenta""?Daca da atunci de ce te mai miri?
sorin
12.12.2014 13:02
Bitule,nu ajungi nici la genunchiul lui CTP.
babu
13.12.2014 12:49
Nu despre asta era vorba, ci de o atitudine paguboasa ca o complicitate. Complicitate venita tocmai din partea unuia care ani de zile a cam dat ora exacta. Ca tot veni vorba: sa ajung la genunchiul lui CTP nu e nici macar o dorinta, darmite un scop!
Rares BITU
13.12.2014 17:24
Pentru ca mi-ati raspuns, va apreciez!
babu
18.12.2014 16:37
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia