Tribuna
Evaluarea Națională la Matematică - subiecte ușoare și o eliminare
Andra MARINESCU
2525 vizualizari
Evaluarea Națională la Matematică - subiecte ușoare și o eliminare
Joi a avut loc proba scrisă la Matematică, din cadrul Evaluării Naționale. Elevii sibieni spun că subiectele au fost mai ușoare decât la Simularea EN și că așteaptă note mari. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, 228 de elevi dintre cei înscriși la această probă au lipsit, iar unul a fost eliminat din examen.


Emoțiile au fost mari, joi, atât pentru absolvenții de clasa a VIII-a care au susținut cea de-a doua probă a Evaluării Naționale, cât și pentru părinții care i-au așteptat la porțile instituțiilor de învățământ.
"Avem emoții! E primul examen important din viața lor și ne așteptăm la rezultate bune!", au spus unii părinți, care își așteptau copiii să iasă din examen, la Colegiul Național "Gheorghe Lazăr" din Sibiu.
În jurul orei 11 au ieșit elevii, emoționați că nu știu dacă rezolvările lor la problemele de matematică au fost cele corecte. Unii dintre ei, însă, s-au arătat siguri de ceea ce au scris. "Mie mi s-au părut ușoare subiectele, accesibile. Sper să iau nota 10! Problemele de geometrie mi s-au părut mai dificile, dar eu m-am descurcat!",  a spus unul dintre elevii de la "Lazăr".
O altă elevă a declarat că se aștepta la ceva mai complicat: "Subiectele au fost foarte ușoare, mă așteptam la ceva mult mai complicat! A fost un exercițiu mai greu la geometrie, de a afla coliniaritatea. Mă aștept la 9.5 sau 9.6. Față de cum am luat în simulări, nota ar fi foarte bună. Atunci am luat 8.9. Nu a fost notă rea, dar nu chiar bună pentru unde vreau eu să dau mai departe, adică tot aici, la 'Lazăr', pe Mate-Info".
Elevii au fost așteptați și de profesorii lor la matematică, alături de care au analizat subiectele. "Subiectele au fost mult mai ușoare decât la simulare. Mi s-au părut acceptabile", a spus unul dintre profesorii de la CNGL.


Un elev care avea telefonul la el, eliminat


Potrivit lui Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al IȘJ Sibiu, din cei 3.001 elevi înscriși la acest examen, la proba de matematică au fost prezenți 2.772 elevi (92,37%), 228 elevi au absentat (7,63%), iar un elev a fost eliminat la Școala Gimnazială Nr. 21 Sibiu. Se pare că acesta a avut telefonul la el, mobilul sunând în timpul probei.
Potrivit aceleiași surse, nu au existat probleme tehnice de preluare și multiplicare a subiectelor în centrele de examen sau de comunicare.
Ultima etapă a examenului de Evaluare Națională 2019, pentru clasa a VIII-a, se va desfășura vineri, 21 iunie, la limba și literatura maternă, respectiv germană sau maghiară.

 

FOTO: Răzvan NEGRU

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Tribuna

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
ARTMANIA
Licitatie publica