Tribuna
Evaluarea Autostrăzii Sibiu – Piteşti, amânată cu o lună
Sorana MAIER
1182 vizualizari
Evaluarea Autostrăzii Sibiu – Piteşti, amânată cu o lună

Ministrul propus al Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a anunțat că procedura de evaluare a proiectului Autostrăzii Sibiu - Piteşti a fost amânată pentru o lună, după ce a solicitat acest lucru Comisiei Europene. Declarația ministrului a avut loc zilele trecute, după audierile din comisiile reunite de specialitate din Parlament.

"Am cerut amânarea cu o lună a evaluării proiectului. Se pare că problema gândacului este pe cale de dispariţie, în sensul că am reuşit să lămurim problemele la nivel tehnic, din punct de vedere al problemelor ridicate de Comisia Europeană. Sper să vă pot da vestea finală în curând, că problema este eliminată. Ne-au fost solicitate o serie precizări în cadrul planurilor de management înaintate pe aceste situri Natura 2000. Precizările erau de natură să asigure Comisia Europeană că speciile de floră şi faună sunt păzite de partea aceasta de realizare a proiectului de infrastructură. Am avut două runde de discuţii cu dumnealor. Le-am spus că proiectul nu afectează gândacul croitor şi că nu e nevoie de măsuri suplimentare", a declarat ministrul.
El a explicat faptul că demersurile care se fac la nivelul Direcţiilor din cadrul Comisiei Europene nu sunt numai cele de mediu, ci proiectul trece prin toate direcţiile de specialitate de la nivelul Comisiei Europene pentru emiterea deciziei finale de finanţare.

„S-ar putea ca, în termenul de o lună solicitat, dacă va fi suficient pentru Comisie, să avem decizia. În acele clarificări pe care le-am dat am limpezit tot ce era de clarificat pe zona aceasta a impactului pe care îl are realizarea autostrăzii", a mai spus oficialul.
În urmă cu o lună, România a propus Comisiei Europene mutarea speciei de gândac Morimus Funereus de pe traseul viitoarei Autostrăzi Piteşti-Sibiu cu ajutorul feromonilor, metodă folosită cu succes şi în alte ţări care au întâmpinat probleme de acest gen.

Prima etapă de construcție a autostrăzii presupune construirea a 53,58 de kilometri de autostradă, şase noduri rutiere, 28 poduri şi pasaje, zece viaducte, un tunel, o parcare, două spaţii de servicii, trei centre de întreţinere şi coordonare.

Valoarea totală a proiectului este de 1.334.389.643,74 euro şi va fi finanţată prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia