Tribuna
PNL
Epava din centrul Sibiului. Cum a eşuat Poşta la doi paşi de Piaţa Mare!
Rareș BIŢU
5453 vizualizari
Epava din centrul Sibiului. Cum a eşuat Poşta la doi paşi de Piaţa Mare!


Trec zilnic şi abia am băgat de seamă. Clădirea din imagine mi se pare întâlnirea dintre şotron şi nepăsare. Şotron în clăpari şi nepăsare cu bocancii de intrat în suflete şi living. Întâlnire transformată într-un bairam cu năbădăi, trânte, apeluri la 112 şi vecini îngroziţi. Ştiţi genul ăla de petrecanie unde dau buzna răcani beţi, nimeriţi cu studente în lift. De muşterii nu mai pomenesc.

 
Epava din fotografii nu locuieşte în vreun fund de sat, cu toate că veşnicia ar recomanda-o. Şi nici la umbra vreunei peşteri nedescoperite, cum s-ar putea crede. Epava a eşuat la doi paşi de Piaţa Mare, în centrul unui oraş cu pretenţii de fineţe şi turism. Acuma, dacă partea cu fineţea scârţâie ca o vâslă neunsă, cu turismul e aproape rezolvată treaba: nu cred că vreun străin cu glezna stâlcită ori cu rotula frântă pe treptele din imagini ar putea uita vreodată că asta i s-a întâmplat în Hermannstadt. Cum nici nu cred că poate, peste ani, să confunde scena păţaniei, cu alta din Pula, să zicem. Şi mă refer la ultraarătosul oraş croat.  

Oare de ce am senzaţia că nu-i momentul să pomenim de lefurile şefimii care s-a perindat la conducerea acestui mamutofag care a ajuns Poşta? 
Oare ce le-or spune ghizii străinilor cărora le iese-n cale o asemenea hidoşenie? Că se face un film, este? Că-i trucaj pentru filmări, nu? ... A, ştiu: le dezvăluie direct că-s la camera ascunsă, este? 

FOTO: RĂZVAN NEGRU

 


comentarii
7 comentarii

E o rusine
cetateanu
01.06.2017 16:49
Am vazut o fotografie din 1892 cu cladirea Po?tei. Domni in costume elegante,trasuri imperiale. Iar cladirea Po?tei, noua-nou?a...Alte vremuri...
taur matan ruak
01.06.2017 17:37
In 1892 Posta era in alta parte, actuala cladire dateaza din 1904
mb
02.06.2017 09:18
UIMITOR! Un ziarist a vazut in sfarsit CLADIREA POSTEI! Acum poate o vad si altii.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cladirea actuala a Postei, renovata si repusa in valoare, ar putea primi o alta destinatie, mult mai buna. De exemplu un sediu de banca, de firma de asigurari, etc. Posta, care e in cadere libera, ar putea primi un alt spatiu, potrivit cu situatia ei actuala, spatiu pe care sa poata sa-l intretina in mod corespunzator.
Cititescu
02.06.2017 12:08
E vorba de cladirea noua,deci poza era facuta dupa anul 1904, cel mai probabil 1910.Cred ca am vazut-o intr-o carte despre Sibiu scrisa de un domn pe nume Opris.
@mb
02.06.2017 13:15
La Cluj, Posta din Grigorescu era situata intr-o magaoaie de 30 m inaltime. A fost mutata pe Donath intr-un spatiu corespunzator...
taur matan ruak
02.06.2017 13:24
Rredactore, esti vecin cu Posta, cum de-ai observat doar acum? Cum matale ai trecut 20 de ani indiferent pe langa acea cladire, asa au trecut si mai marii muncicipiului... nu da prea tare cu piatra!
gigi
05.06.2017 10:09
Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia