Tribuna
PNL
Elevii sibieni s-au descurcat la ultima probă scrisă a BAC-ului de toamnă: "A fost OK!"
Elevii sibieni s-au descurcat la ultima probă scrisă a BAC-ului de toamnă:
Luni, absolvenții clasei a XII-a au susținut ultima probă scrisă a Bacalaureatului, din sesiunea de toamnă. Ei avut de ales între geografie, biologie, fizică, sociologie, informatică, logică, psihologie, educație antreprenorială, economie sau filosofie.


Candidații care au susținut proba în Sibiu spun că subiectele au fost acceptabile.
"A fost ok. E a doua oară când dau BAC-ul, am dat și în vară, dar atunci nu am avut medie peste 5", spune Nicoleta, absolventă a Liceului Tehnologic "Avram Iancu" Sibiu, care a dat, luni, examen la Fizică.
Spune că subiectele au fost ușoare și că s-a pregătit pentru această probă luând meditații în particular.
"În continuare aș vrea să fac o facultate de Contabilitate, în Sibiu", adaugă tânăra
Și subiectele de la Geografie au fost acceptabile, după cum spun tinerii care au susținut luni proba.
"Au fost acceptabile. Zic că iau BAC-ul, dar acum să vedem rezultatele. M-am pregătit singur pentru examen. E a doua oară când dau BAC-ul. În vară nu m-am pregătit destul. Nu am avut media necesară. Acum să vedem rezultatele", explică Cosmin, absolvent al Liceului Teoretic "Onisifor Ghibu" Sibiu.
Dragoș spune că a schimbat în această sesiune a BAC-ului Logica cu Geografie.
"În vară am dat la Logică, am luat 3, nu învățasem nimic. Acum sper să iau un 5 la Geografie. Mai departe, nu vreau să urmez vreo facultate, vreau să tatuez", povestește tânărul.
Pentru probele scrise din această sesiune a BAC-ului s-au înscris 862 de candidați din generația curentă și generațiile anterioare.


Marți începe evaluarea competențelor


Evaluarea competențelor va începe în 27 august, cu cele la Limba română. Pe 9 august se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, pe 30 august și 2 septembrie evaluarea competențelor digitale, iar între 2-3 septembrie evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională.
Primele rezultate vor fi afișate pe 3 septembrie, zi în care se pot depune și eventualele contestații. Între 3 - 6 septembrie vor fi soluționate eventualele contestații, iar rezultatele finale se vor afla pe 7 septembrie. (A. M.)

 

 

 

 

 

 

FOTO: Răzvan NEGRU


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
jidvei

qhouse sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia