Tribuna
Elevii sibieni din clasele a VIII-a și a XII-a se pregătesc online pentru examene
Andra MARINESCU
1507 vizualizari
Elevii sibieni din clasele a VIII-a și a XII-a se pregătesc online pentru examene
© Arhiva TRIBUNA
Elevii sibieni nu pierd vremea în minivacanţa impusă de pandemia provocată de coronavirus. Potrivit lui Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, unele unităţi de învăţământ din judeţ au optat să realizeze cursuri pe platforme digitale sau pe grupuri de lucruri online.


Astfel, la cursuri pe platforme digitale au apelat Şcoala Gimnazială ”Sava Popovici Barcianu” Răşinari, Şcoala Gimnazială Axente Sever, Şcoala Gimnazială ”Matei Basarab” Turnu Roşu, Școala Gimnazială Racovița, Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu şi Școala Primară Româno-Finlandeză Sibiu.
De asemenea, şi elevii de la Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu" și cei ai Liceului de Artă Sibiu s-au organizat, alături de profesorii lor, în grupuri de lucru online.
Potrivit lui Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al IȘJ Sibiu, cele mai multe clase care participă la cursuri online sunt îndeosebi cele terminale, respectiv clasele a VIII-a și a XII-a, iar disciplinele la care se face referire sunt limba și literatura română, matematică, limba engleză, limba germană, informatică, geografie și fizică.


Școli închise până după Paști


Potrivit Monicăi Anisie, ministrul Educației, școlile vor rămâne închise până după Paști. 
"Indiferent de situația în care ne aflăm, îndemn părinții, cadrele didactice, elevii și studenții să se informeze numai din surse oficiale și să nu ia în seamă fake news-urile care au invadat spațiul online. Totodată, trebuie să dăm dovadă de calm și de responsabilitate și vă asigur că măsurile pe care le vom lua vor fi în sprijinul elevilor și al studenților. Nu s-a pus problema înghețării anului școlar! Elevii și studenții nu vor repeta anul școlar sau pe cel universitar. Înțeleg îngrijorarea celor care vor susține examenele naționale și, în acest sens, vă asigur că în aceste momente, Ministerul Educației și Cercetării lucrează la o serie de măsuri clare și eficiente pe care le va comunica public, în cel mai scurt timp, în mod oficial. Deocamdată, trebuie să fim responsabili, să arătăm solidaritate și să continuăm învățarea de acasă”, a mai precizat, marți, Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării.






comentarii
1 comentarii

"Marile" licee Lazar, Goga, Bruk au ales vacanta in locul cursurilor online ptr cls 12. Cinste directorilor. Sunt niste dascali "adevarati" !!!
19.03.2020 08:47
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA