Tribuna
Jidvei
Elevii și profesorii pot solicita Ministerului Educației tablete sau laptopuri pentru cursuri online
Elevii și profesorii pot solicita Ministerului Educației tablete sau laptopuri pentru cursuri online
© Arhiva
Elevii și profesorii pot solicita Ministerului Educației și Cercetării laptopuri sau tablete pentru educația online. Legea care face referire la acest lucru a intrat în vigoare, fiind publicată în Monitorul Oficial.


Conform edupedu.ro, Legea 109/2020 modifică și completează două articole din Legea nr 1/2011 și prevede următoarele: ”Ministerul Educației și Cercetării asigură elevilor și profesorilor infrastructura necesară, constând în dispozitive și acces la internet, pentru accesarea Bibliotecii Școlare Virtuale, Platformei școlare de eleaning și a altor platforme educaționale agreate” și „Asigură, la cerere, fiecărui cadru didactic și fiecărui elev un dispozitiv – laptop sau tableta – conectat la internet, pentru a putea participa la activitațiile de e-learning”.
Publicarea actului normativ vine după ce Ministerul Educației a anunțat că va fi lansată încă din luna mai, prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate, de la Ministerul Finanțelor, lictația de echipamente pentru școala online. 
Conform edupedu.ro, nici până acum nu există această licitație pe SEAP pentru tabletele care ar trebui să ajungă la cei 250 de mii de elevi și profesori fără dispozitive, identificați de inspectorate. Dispozitivele vor intra în baza materială a școlilor și vor fi predate de elevi sau profesori la terminarea perioadei de folosire. (A. M.)

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia