Tribuna
Sevis
Elevii Școlii Gimnaziale "I.L.Caragiale”, printre câștigătorii Concursului Național „Animații, Puzzle, Investigații”
Elevii Școlii Gimnaziale
© arhiva

Elevii Școlii Gimnaziale “I.L.Caragiale” se numără printre câștigătorii concursului „Animații, Puzzle, Investigații... Vino și te joacă cu colecțiile la muzeu!”. În cadrul acestuia, echipa unității de învățământ, alături de Muzeul Național Brukenthal din Sibiu au prezentat proiectul „Festinul chipurilor fără glas”.

Participanții vor primi sprijin financiar și logistic pentru implementarea proiectului propus.

„Noaptea Muzeelor anunță câștigătorii apelului de proiecte dedicat tinerilor creatori digitali din școlile și liceele din țară. Lansat în premieră în acest an de către Rețeaua Națională a Muzeelor din România, sub marca Noaptea Muzeelor, concursul național de creații pentru echipele de elevi s-a bucurat de un real interes, cu nu mai puțin de 32 de înscrieri de propuneri originale, care pun în valoare patrimoniului local muzeal și îl reinterpretează inovativ sub formă de producții digitale. Datorită numărului mare de proiecte depuse, precum și a valorii foarte ridicate și apropiate între aplicații, Rețeaua Națională a Muzeelor a decis suplimentarea finanțării”, spun organizatorii.

 

Potrivit acestora, proiectele vor fi susținute atât financiar de către Rețeaua Națională a Muzeelor, precum și cu medierea accesului la colecțiile și la resursele muzeelor partenere. Lucrările realizate vor fi prezentate în preajma datei de 14 noiembrie, în mediul online, exclusiv pe canalele de promovare, comunicare, informare sau prezentare online.

Pe 14 noiembrie 2020, Noaptea Muzeelor propune publicului la nivel național activări muzeale, instalații de artă, producții video dedicate sau proiecte culturale organizate atât în muzee sau spații alternative, cât și în mediul virtual. În contextul pandemiei, evenimentele și expozițiile din muzee sau spații culturale se vor desfășura cu respectarea normelor și recomandărilor oficiale aflate în vigoare în fiecare localitate. Inițiat în urmă cu 16 ani de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este organizată anual pe plan european, iar în România de către Rețeaua Națională de Muzeelor (RNMR), fiind un eveniment cultural așteptat de public de fiecare dată cu mare interes.

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
PORTAL MEDICAL

Postare anunturi

venactiv

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia