Tribuna
Elevii din Tălmăcel fac curăţenie şi plantează pomi
Dan FRÂNCU
3968 vizualizari
Elevii din Tălmăcel fac curăţenie şi plantează pomi

Elevii şi cadrele didactice de la Şcoala cu clasele I-VIII din satul Tălmăcel s-au alăturat celor ce efectuează în această perioadă activităţi de igienizare şi curaţenie, în sprijinul mediului, pentru o natură frumoasă şi cât mai curată. Miercurea trecută, cei peste 110 elevi ai instituţiei de învăţâmânt din Tălmăcel, alături şi sub coordonarea învăţătorilor sau profesorilor, au avut iniţiativa igienizării curţii şcolii şi a terenului din jurul acesteia. Participanţii la acţiune au avut la dispoziţie saci menajeri şi mănuşi de unică folosinţă, puse la dispoziţie de Primăria şi Consiliul Local Tălmaciu, colaboratori şi parteneri tradiţionali ai copiilor din Tălmăcel. După ce s-au asigurat că şcoala lor şi împrejurimile acesteia au devenit mai curate, elevii şi cadrele didactice au trecut la o altă treabă: plantarea de arbori fructiferi. Astfel, în grădina şcolii au fost săpate gropi şi au fost plantaţi câţiva meri şi peri altoiţi, arbori ce, dacă vor fi bine îngrijiţi, în doar câţiva ani vor putea să le ofere primele roade.
Lucrările efectuate zilele trecute sunt parte în Proiectul “Şcoală pentru un viitor verde”, a cărui implementare a început în urmă cu două luni şi în cadrul căruia mai sunt incluse acţiuni de colectare a materialelor refolosibile (hârtie şi deşeuri din plastic- PET), dar şi activităţi de igienizare a cursurilor de apă ce traversează satul. Prima parte a acestui proiect se va finaliza la jumătatea lunii mai, când materialele refolosibile colectate vor fi valorificate la o societate de profil din Sibiu.
Învăţătoarea şi coordonatoarea Şcolii cu clasele I-VIII Tălmăcel, Dorina Bancea, ne-a informat că scopul proiectului implementat la această instituţie de învăţământ este de a conştientiza, sensibiliza şi implica elevii şi cadrele didactice în acţiunile de protecţie a mediului. “Fiecare dintre noi trebuie să înţelegem care este importanţa şi rolul deosebit pe care îl are păstrarea mediului”, ne-a spus Dorina Bancea.
comentarii
3 comentarii

ce se mai baga si umflata asta de dori in seama
luminita
03.04.2010 21:11
un sincer BRAVO copiilor din Talmacel si celor ce le-au fost alaturi in aceste activitati!!!
nielu
03.04.2010 22:36
Felicitari pentru copii si pentru cei care au avut initiativa asta!!! Pe cand o astfel de initiativa in Parcul Sub Arini ??? Ar fi nevoie cam de 200 de oameni entuziasti, de vreo 1000-1500 de saci de gunoi si de vreo cateva basculante de 20 de tone sa care gunoiul...este cineva interesat? Probabil ca nu...asteptam sa faca primaria curatenie, politia comunitatra eventual sa-i prinda pe cei care fac mizerie si garda de mediu sa-i sperie...o sa mai asteptam vreo 30-40 de ani.
un sibian
05.04.2010 16:56
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia