Tribuna
PNL
Elevii din Sadu vor primi tablete și laptopuri din partea Primăriei
Andra MARINESCU
1520 vizualizari
Elevii din Sadu vor primi tablete și laptopuri din partea Primăriei
Elevii Școlii Gimnaziale "Samuil Micu" din Sadu vor primi, din toamnă, tablete și laptopuri din partea Primăriei comunei. Banii alocați evenimentelor culturale în acest an au fost redistribuiți în domeniul educației, pentru ca școala online să se poată desfășura în condiții normale.


"Din cauza pandemiei, școala a fost închisă. Noi am încercat să fim alături, în funcție de disponibilitățile financiare, de elevi și profesori, ca să putem crește numărul de utilizatori online. Am considerat că evenimentele publice din acest an nu se mai pot desfășura și riscul de infectare este foarte mare, astfel că am realocat toți banii din capitolul "Cultură" pentru a cumpăra dispozitive de utilizare pentru școala online. Toți copiii de la Școala Gimnazială "Samuil Micu" Sadu vor primi, din toamnă, tablete - ciclul primar sau laptopuri - ciclul gimnazial. Achiziția publică este făcută, iar în septembrie le vor primi. Acestea vor fi securizate, iar accesul va fi limitat, pe baza unui user și a unei parole, în cadrul platformei Smart School Sadu", a spus Valentin Ivan, primarul comunei Sadu. 
Autoritățile mai spun că sunt pregătite ca în Sadu școala să înceapă în condiții normale.
"Suntem pregătiți să răspundem exigențelor rezultate din noua politică de începere a anului școlar. Nu avem probleme din punctul de vedere al spațiului. Cu siguranță, suntem dispuși să facem și alte oferte care aparțin domeniului public dacă situația o va impune, pentru a răspunde normelor de rigoare. Perioada aceasta a fost foarte grea, pentru că știm cât de greu le-a fost și părinților să stea cu copiii acasă. Pe cei din ciclul primar, de exemplu, nu puteai să îi lași singuri cu tableta în față. Sperăm ca această perioadă să nu aibă reflecții pe termen mediu și lung, pe linia de educație. De pandemia aceasta nu vom scăpa, dar trebuie să prindem din mers toată tehnologia. Trebuie să așezăm copilul în banca școlii, pentru că școala adevărată acolo se face. Nu se face de acasă", a mai spus Ivan.  
Pentru Primăria Sadu, educația reprezintă o prioritate. Potrivit primarului Valentin Ivan, o comună educată este o comună sănătoasă, care are perspective de dezvoltare și răspunde nevoilor reale pe toate domeniile. 
"Aici am avut un progres foarte mare, am depășit un prag de care ne-am împiedicat mai mult timp, respectiv proprietatea imobilului care deservește ca unitate de învățământ. Ea aparținea - din timpul învățământului șagunian - Bisericii. Și am avut multiple negocieri pentru a reuși să dobândim proprietatea Bisericii. Am reușit în 2019 să facem cel mai mare pas, în sensul de a cumpăra Școala de la Biserica Ortodoxă din comuna Sadu", a mai precizat Valentin Ivan. 
Anul școlar 2020 - 2021 va debuta în 14 septembrie. Primul semestru se va încheia în 29 ianuarie 2021, iar cel de-al doilea se va desfășura între 8 februarie - 18 iunie 2021. 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Sibiu Guitar Meeting

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

anunt-incepere-proiect-139830-final

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia