Tribuna
Elevii din Mârşa, îndemnaţi să spună "NU" fumatului
Elevii din Mârşa, îndemnaţi să spună

Cu prilejul Zilei Mondiale Fãrã Tutun - 31 mai, la Sala de Festivitãţi a Liceului Tehnologic din Mârşa s-a desfãşurat o acţiune de pro­movare- informare despre pericolul la care se expun persoanele fumãtoare, consumatorii de alcool, droguri, precum şi despre alte nenorociri ce pot apãrea în cercul acestor categorii de persoane sau al celor care au legãturã directã cu acestea.
Acţiunea a fost organizatã de liceul gazdã, cu sprijinul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane- sediul regional Alba Iulia, Agenţiei Naţionale Antidrog (Sibiu) şi al Departamentului Social al Arhiepiscopiei Sibiului.
Au participat elevi ai claselor ciclului gimnazial şi liceal şi cadre didactice de la instituţia de învãţãmânt mârşeanã. Reprezentanţii  organizatorilor le-au prezentat participanţlor la întâlnire, prin diverse moda­litãţi de expunere (lecturarea de referate, informãri, pre­zen­tãri power-point, afişe şi broşuri), informaţii despre nocivitatea consumului de tutun, alcool, droguri, moda­litãţi de evitare a acestor obiceiuri nocive, principalele transformãri la care este supus corpul uman al unor consumatori etc. De ase­menea, un segment al întâl­nirii a fost dedicat prezentãrii referitoare la traficul de persoane, modalitãţi de evitare a recrutãrii trafican­ţilor, semne ce pot constitui intenţii ale unor traficanţi, forme de ieşire dintr-o situaţie pericu­loasã etc.
Partea de final a întâlnirii i-a fost rezervatã reprezen­tantului  Arhiepiscopiei Sibiului, ce a oferit copiilor prezenţi o sumedenie de sfaturi pentru dobândirea unui profil moral şi social bun, astfel încât integrarea într-o societate bazatã pe principii sãnãtoase sã fie un fapt la îndemâna tuturor.
A fost cea de-a doua acţiu­ne de acest fel organizatã în ultima perioadã la Liceul Tehnologic Mârşa. (D.F.)comentarii
3 comentarii

Reprezentantul Arhiepiscopiei Sibiului are un nume se presupune.Reprezentantii Agentiei Antidrog la fel, au nume si prenume.Respect fata de actiune, insa tb aratat respect prin mentionarea invitatilor nominal.Deci mai e de invatat in a scrie.
Cititor
07.06.2013 06:20
A fost solicitarea expresa a participantilor sa nu li se pomeneasca numele intr-un eventual articol de presa. Dupa cum se vede, aceasta solicitare s-a respectat. Dar, de unde sa cunosti tu toate astea? Comentezi, ca doar...
profesor
07.06.2013 11:11
Elevii din Marsa ar trebui sa fie indemnati sa invete, sunt foarte buni la activitati extrascolare,nota 10 aici, dar e drept si ca acestea aduc puncte la gradatia de merit a profesorilor, dar elevii de la liceul din Marsa, in proportie mare, nu stiu sa scrie doua fraze coerente si corecte in limba romana. Daca la matematica profesorii lor spun ca au scuze fiind liceu tehnologic, la limba romana nu exista scuze este delasare, batjocoresc limba romana in asa hal incat ti-e rusine sa citesti ceea ce au scris ei pe-aici pe colo. Culmea este ca la BAC reusesc sa se strecoare.
Strada
07.06.2013 11:47
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia