Tribuna
Sevis
Elevii din clasele terminale au revenit în băncile școlii
Liuba STARII
943 vizualizari
Elevii din clasele terminale au revenit în băncile școlii

Elevii din clasele terminale au revenit luni, 12 aprilie, în băncile școlii. Asta pentru că prima parte a vacanței de primăvară s-a încheiat. Tinerii vor avea cursuri până joi, 29 aprilie.

Școlarii din clasa a VIII-a au două vacanțe de Paști: între 2-11 aprilie, prima și între 30 aprilie – 9 mai, a doua. Între aceste perioade aceștia fac cursuri în mediul digital. Apoi, revin fizic la cursuri între 10 mai și 11 iunie. Pe 11 iunie, aceștia intră în vacanță, iar pe 22 iunie încep probele scrise de la Evaluarea națională 2021.

Situația este asemănătoare și pentru  clasele a XII-a și a XIII-a. Liceenii vor au avea două vacanțe de Paști: între 2-11 aprilie, prima și între 30 aprilie – 9 mai, a doua. Între aceste perioade și ei fac cursuri în mediul digital. Apoi revin fizic la cursuri între 10 mai și 4 iunie. Pe 4 iunie, aceștia intră în vacanță, iar pe 28 iunie încep probele scrise de la Bacalaureat 2021, cele de competențe urmând să fie echivalate la fel ca anul trecut, informează edupedu.

Noua structură a anului de învățământ 2020-2021 a fost publicată, recent, în Monitorul Oficial. Potrivit acesteia, numărul săptămânilor de cursuri a fost redus de la 34 la 33 de săptămâni pentru toți elevii din școli și de la 37 la 36 de săptămâni pentru cei din învățământul profesional tehnic.

Regulamentul arată că în perioada vacanțelor se pot organiza activități educative la grădiniță, cu prezență fizică, cu avizul DSP. De asemenea, pe durata vacanțelor se pot organiza activități remediale, cu prezența fizică, cu elevii de clasa a VIII-a și pentru elevii de la liceu, în toate localitățile până la indicele șase la mia de locuitori.Prin urmare, semestrul II va avea16 săptămâni, față de 17 cât avea inițial, iar anul școlar se va încheia în 25 iunie.

 

 

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia