Tribuna
Comunicat de presa
Elevii de la "Goga" și "Lazăr" au obținut locurile I și III la concursul NASA din Boston
Andra MARINESCU
13623 vizualizari
Elevii de la
Elevii sibieni care au participat zilele acestea la faza finală a competiției internaționale "Zero Robotics High School Tournament" din Boston se întorc acasă cu premii. Echipa "Valak" a Colegiului Național "Octavian Goga" din Sibiu a obținut locul I Ia Virtual Competition, iar "Quaternion" a Colegiului Național "Gheorghe Lazăr" din Sibiu a ocupat locul III, la ISS Competition.


 

"În urma fazei finale a concursului, am obținut locul al treilea din 14 echipe participante. Mulțumim încă o dată tuturor sponsorilor care au făcut posibilă această deplasare. De asemenea, dorim să mulțumim părinților, profesorilor și tuturor celor care ne-au susținut în visul nostru. Tot pe această cale dorim să îi felicităm pe colegii noștri din echipa Valak. Ei au obținut locul 1 din 3 alianțe în faza virtuală a acestei finale", au anunțat reprezentanții echipei CNGL.

Costurile pentru această deplasare au fost peste puterile elevilor, așa că zeci de oameni și firme li s-au alăturat pentru ca visul lor să se îndeplinească. Elevii de la CNGL au fost primii calificați pentru această finală, iar din 17 decembrie 2018 până în 9 ianuare 2019 au reușit să strângă toți banii necesari pentru participarea la concursul din SUA, organizat de Massachusetts Institute of Technology (MIT) și NASA. Echipa "Valak", de la "Goga" a aflat mai târziu, la sfârșitul lunii decembrie, de calificarea la faza finală a competiției. Astfel, perioada a fost mai scurtă pentru a strânge banii necesari deplasării. Sprijin financiar major pentru cele două echipe a acordat Primăria Municipiului Sibiu. "Lazăr"-ul a primit 46.000 de lei, iar, ulterior, "Goga" 41.000 de lei. Transportul elevilor de la Colegiul Național "Octavian Goga" a fost asigurat de Universitatea "Lucian Blaga", care a ajutat cu circa 10.000 de euro, bani proveniți din donația pe care instituția academică a primit-o anul trecut de la Hasso Plattner, unul dintre cei mai bogați germani, ce își are rădăcinile în Sibiu.

Echipa "Valak" a fost alcătuită din opt elevi, dintre care doar unul de la “Goga”, iar restul de la “Lazăr”. Este vorba despre Sabin Mareş, Eric Avram, Gabriel Mihăilă, Radu Căpriţă, Victor Palagniuc, Rareş Păltineanu, Mihai Ghişe şi Radu Cataramă. Din cauză că în competiție o unitate de învățământ nu se putea înscrie cu două echipe, s-a optat ca cea de-a doua să reprezinte CNOG.

Echipa "Quaternion" a fost formată din elevii din clasa a X-a (matematică - informatică, intensiv informatică), respectiv Radu Ștefănescu, Ovidiu Bărac, Laurențiu Lupp, Darius Tănăsescu, Octavian Ianc, Andrei Teodoru, Darius Cioban, Eduard Faraon și Eduard Apolzan.

Concurs cu roboți din interiorul Stației Spațiale Internaționale

"Zero Robotics High School Tournament" este o competiție internațională de programare pentru robotică, unde roboții sunt SPHERES (Synchronized Position Hold Engage and Reorient Experimental Satellites2) din interiorul Stației Spațiale Internaționale.

Competiția, deschisă elevilor de liceu din SUA, Rusia și statele membre ale Agenției Spațiale Europene, este organizată anual de Massachusetts Institute of Technology și NASA. După mai multe faze ale competiției într-un mediu de simulare care imită realul SPHERES, finaliștii sunt selectați pentru a concura într-un campionat live sub coordonarea unui astronaut aflat la bordul Stației Spațiale Internaționale.

 


comentarii
4 comentarii

Doamna Cerseala, intereseaza-te si tu in ce consta competitia. Probele sunt EXACT la fel . Asa ca data viitoare mai bine nu iti deschizi gura de vacuta milka si poate mai tii si tu o planta pe langa tine oriunde mergi ca sa produce oxigenul pe cate il irosesti cu prostia nemarginita
George B
29.01.2019 18:06
Cerasela,cei din Liga 2,asa cum zici tu, au ramas acasa,fiecare in tara lor!
La BOSTON au mers doar cei din Liga 1!
Si nu mai fi frustrata,sau ai obosit rau atunci cand ai trecut Carpatii catre Ardeal
Vlad
29.01.2019 19:54
FELICITĂRI DRAGI COPII, FELICITĂRI, FELICITĂRI!
Ludmila V.
29.01.2019 22:11
Felicitari tineretului
TomTom
30.01.2019 09:57
Din aceeasi categorie
Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Hoghilag erata
Licitatie publica

accentmedia