Tribuna
PNL
Elevii care merg în SUA cu robotul pompier au primit 4.000 de lei din partea Asociației Comunelor din Sibiu
Andra MARINESCU
1040 vizualizari
Elevii care merg în SUA cu robotul pompier au primit 4.000 de lei din partea Asociației Comunelor din Sibiu
© Razvan NEGRU
Cei trei elevi care alcătuiesc echipa "Herotech" a Colegiului Național "Octavian Goga" din Sibiu ce va participa la "Olimpiada Geniilor" din Statele Unite ale Americii au primit 4.000 de lei din partea Filialei Județene Sibiu a Asociației Comunelor din România.

 

"În urma discuților purtate de către membrii Filialei Județene Sibiu a ACoR , s-a decis sprijinirea elevilor olimpici de la Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu, în vederea acoperirii costurilor necesare participării echipei formată din: Marpozan Daniel, Muntean Codrin, Rădac Alexandru, elevi în clasa a X-a I și profesor coordonator Ileșan Florentina-Daniela la Competiția Internațională Olimpiada Geniilor- Genius Olympiad – organizată de Oswego State University of New York, în Oswego, New York. Contribuția Filialei Județene Sibiu a ACoR este în valoare de 4.000 lei și a fost donată elevilor în data de 18 aprilie. Pe această cale, Filiala Județeană Sibiu a ACoR invită atât autoritățile publice, cât și persoanele juridice din Județul Sibiu, să susțină performanța acestor elevi care ne fac cinste", este mesajul lui Valentin Ivan, preşedintele Filialei Judeţene Sibiu a ACor.


4.000 de euro necesari


Pentru a putea participa la concursul din  Oswego, ce va avea loc în perioada 17 - 22 iunie, Daniel Marpozan, Codrin Muntean și Alexandru Rădac, elevi în clasa a X-a I, Matematică - Informatică, au nevoie de sprijinul comunității, pentru a putea acoperi cheltuielile în valoare de aproximativ 4.000 de euro. 
Echipa "Herotech" este coordonată de profesorul și dirigintele lor, Florentina Ileșan. 
Elevii s-au calificat la "Olimpiada Geniilor" la două secțiuni. Ei s-au calificat la secțiunea "Robotică" cu un robot care ar putea salva oameni. "Am construit un robot care trebuie să realizeze mai multe misiuni. Sunt legate de viața unui pompier. Practic, este un robot menit să ajute oamenii care se află în incendii. Robotul acesta trebuie să ducă niște cuburi de apă, să transporte niște oameni din zona incendiului la spital. Toate acestea sunt cronometrate, pentru că va conta punctajul final. Concurăm cu alți roboți. Prima misiune e autonomă, robotul trebuie programat  să facă ceva, să nu fie teleghidat, într-un anume perimetru, să transporte victimele într-o zonă sigură. Apoi, noi trebuie să teleghidăm robotul și să îndeplinim misiuni", explică elevii.
Cel de-al doilea proiect se încadrează la secțiunea "Știință" și pune în prim plan economisirea energiei electrice. "Al doilea proiect se referă la niște senzori care au ca scop economisirea energiei electrice într-o locuință. Senzorii sunt modularizați, ei comunică doar prin wifi. De asemenea, avem o aplicație pe telefon prin intermediul căreia putem controla luminile dintr-o casă. Putem controla și când un om intră pe ușă, știm din ce direcție a intrat, iar când nu e nicio persoană în cameră să se stingă luminile", explică tinerii. Cu acest proiect, elevii au câștigat și locul III la un concurs organizat de Enel, în urma căruia au primit 4.500 de lei.
Pentru Colegiul Național "Octavian Goga" din Sibiu, este prima participare la "Olimpiada Geniilor".
Biletele de avion le-au fost deja cumpărate participanţilor, de către o firmă de IT, iar cei care vor să îi ajute în continuare o pot face în contul RO65RNCB0232157684360001, deschis în RON, la Banca Comerciala Română S.A., cod SWIFT:RNCBROBU, pe numele lui Daniel Marpozan.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia