Tribuna
PNL
Elevi sibieni găsiţi cu râie şi păduchi
* 331 de elevi au fost găsiţi cu păduchi şi 19 cu râie, în urma triajului epidemiologic efectuat de către reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică * Dacă la numărul cazurilor de râie stăm la fel ca şi anul trecut, numărul copiilor găsiţi cu păduchi a crescut în acest an cu aproape 50 de procente *
Peste 50.000 de copii din creşe, centre de plasament, grădiniţe, şcoli generale, licee, şcoli profesionale şi de ucenici şi din unităţi de învăţământ speciale au fost controlaţi în acea de-a doua jumătate a lunii septembrie de medicii sibieni. 1.072 dintre ei au fost descoperiţi cu diferite afecţiuni. Astfel, 581 dintre copii au fost diagnosticaţi cu angine şi 42, cu angine cu streptococ. Cele mai multe cazuri de angine au fost depistate în şcoli generale - 280 şi în grădiniţe - 215.

19 cazuri de râie

Cazurile de râie nu au lipsit nici în acest an din unităţile de învăţământ. Numărul lor a rămas constant, 19, la fel ca şi în anul 2008. 2 dintre cazuri au fost descoperite în grădiniţe, 15 în şcoli generale şi alte 2, în licee. Cele 2 cazuri din grădiniţe, 3 din cele 15 in şcoli şi cele 2 din licee au fost găsite în unităţi de învăţământ din mediul urban, restul de 12 ffind înregistrate în şcoli generale de la ţară.

Cu 50 la sută mai mulţi copii cu păduchi

Dacă numărul copiilor găsiţi cu râie a rămas acelaşi ca şi anul trecut, cel al acelora care au păduchi a crescut cu aproape 50 la sută. 331 de cazuri de pediculoză au fost înregistrate în acest an, faţă de 224 în anul 2009. Cei mai mulţi copii cu păduchi învaţă în şcoli generale - 224, şi în grădiniţe - 73. Aproape jumătate din cazurile de pediculoză, respectiv 161 din cele 331, au fost descoperite în unităţi de învăţământ situate în mediul urban.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia