Tribuna
Elevi de la "Pedagogic", iniţiaţi în "misterele" Tribunei
Elevi de la

"Laboratorul" intern al ziarului Tribuna şi-a dezvăluit ieri misterele în faţa a aproximativ 40 de elevi ai Colegiului Naţional Pedagogic "Andrei Şaguna". Redacţia şi redactorii au fost primii pe care tinerii din clasele a IX-a A şi a X-a B i-au vizitat în ultima zi a săptămânii "Şcoala altfel", redactorii ziarului  însoţindu-i pe copii într-un tur complet, prin toate departamentele Tribunei.
 "Este o curiozitate. Puţini au şansa să vadă pe viu ce se întâmplă într-o redacţie. Ei poate văd doar ziarele, le răsfoiesc, dar fără să ştie ce se întâmplă până la acel moment al apariţiei lor", a spus Mihaela Păltineanu, diriginta clasei a IX-a A. Mihaela Păltineanu nu este singurul cadru didactic care i-a însoţit pe elevi, pentru că vizita de la Tribuna s-a făcut şi sub supravegherea profesorilor Claudia Armenciu şi Flavius Paşcalău.
Redacţia ziarului Tribuna a fost doar una dintre opririle elevilor de la "Pedagogic", pentru că ei au mai văzut şi cum arată rotativa aflând, totodată, cum se transformă o informaţie într-un material de presă, cum se culeg informaţiile sau cum trebuie să fie un ziarist. Elevii au fost primiţi şi de Mircea Biţu, directorul general al Casei de Presă şi Editură Tribuna, care le-a urat bun venit şi le-a povestit câte ceva despre meseria de jurnalist.
Experienţa le-a plăcut, se pare, elevilor, după cum a mărurisit una dintre tinere, care, de altfel, visează să urmeze o carieră în jurnalism: "E foarte interesantă Tribuna, mai ales că vreau să dau la jurnalism. Aş vrea să ajung crainic TV, pentru că îmi place foarte mult Andreea Esca", a spus Roxana Jigău, elevă în clasa a X-a. (A. C.)comentarii
1 comentarii

Liceenii au aflat cum trebuie sa fie un ziarist. La faza asta am ras puternic.
ce gluma buna
07.04.2013 18:49
Din aceeasi categorie
SEVIS

Eurotrip

koenigfrankstahl

A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
VISA MEDICA
Licitatie publica

accentmedia