Tribuna
Elevi de la Hygeia măsoară tensiunea, gratuit, în Parcul Astra
Ana Maria MĂTUŞOIU
2209 vizualizari
Elevi de la Hygeia măsoară tensiunea, gratuit, în Parcul Astra
Mai mulţi elevi ai Şcolii Postliceale Sanitare Hygeia din Sibiu au dat marţi startul unei campanii prin care îşi propun să celebreze, în parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică, Ziua Mondială de Luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale şi Ziua Mondială fără Tutun. Este vorba de o acţiune care se desfăşoară în Parcul Astra, acolo unde, într-un cort elevii de la Hygeia măsoară tensiunea, glicemia, trigliceridele şi colesterolul tuturor trecătorilor, gratuit.

 

Acţiunea organizată de Şcoala Postliceală Sanitară Hygeia, condusă de pr. Nicolae Rusu, în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică se desfăşoară în fiecare zi, până joi, 26 mai, în intervalul 9.30-13.
Elevii au amenajat un cort în Parcul Astra, unde aşteaptă sibienii şi nu numai să îşi facă mai multe teste gratuit.

  • „Este un cort în care luăm tensiunea oamenilor de pe stradă, nivelul glicemic, trigliceridele şi colesterolul, iar aceste rezultate le catalogăm pentru a afla nivelul de sănătate a oamenilor, pe categorii de vârste, pentru a avea o statistică asupra sănătăţii sibienilor”, spune Florentin, şeful anului II de la Hygeia.

Marţi, până la ora 11, în jur de 60 de persoane au mers să-şi ia tensiunea, cei mai mulţi dintre ei având peste 40 ani.

„Pentru sănătate am venit, să mai împing 100 de ani”, a spus, zâmbind, unul dintre domnii care au venit să îşi măsoare tensiunea. „Eu fac în mişcare în fiecare dimineaţă, până mă ţin picioarele. Acum mi-am luat şi tensiunea”, a mai spus bărbatul. Această iniţiativă este văzută cu ochi buni şi de un alt bărbat. „E binevenită iniţiativa, benefică pentru toată lumea. Îţi controlează tensiunea, glicemia şi ce mai fac ei aici”, spune şi domnul Nae.

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA