Tribuna
Electrocasnicele vechi ridicate gratuit de acasă
Sorana MAIER
8553 vizualizari
Electrocasnicele vechi ridicate gratuit de acasă
Un nou centru de colectare a deşeurilor electrice şi electronice a fost deschis la Sibiu. Cei care doresc pot suna la un număr de telefon, iar frigidere şi alte electronice mari le sunt preluate gratuit de acasă.
Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec, împreună cu Primăria Sibiu, au inaugurat zilele acestea cel mai nou centru pentru colectarea deşeurilor electrice şi electronice (DEEE) din Reţeaua Naţională de Colectare RoRec. De acum întreaga comunitate din Sibiu are acces la un serviciu de colectare permanent si gratuit al deşeurilor de echipamente electrice şi electronice.
Centrul de colectare reprezintă a 26-a locaţie din reţeaua realizată de Asociaţia RoRec în parteneriat cu autorităţile locale, la nivel naţional. Centrul din Sibiu oferă servicii de colectare şi preluare a DEEE, atât pentru persoane fizice cât şi juridice.
”Obligaţia României de a colecta anual 4 kilograme de deşeuri electrice pe locuitor este departe de a fi îndeplinită. Statisticile Eurostat relevă că din 2009 - când s-au colectat 1.8 kilograme/locuitor, am scăzut progresiv la 1.1 kilograme în 2010, ajungând conform estimărilor oficiale la doar 0,9 kilograme în 2012. Noi suntem foarte activi şi vizibili, iar împreună cu autorităţile locale, încercăm să rezolvăm această temă care apasă pe umerii tuturor, pentru a evita declanşarea unor clauze de infringement, ceea ce presupune taxe platite din buzunarul fiecăruia dintre noi. Dezvoltarea Reţelei Naţionale de Colectare vizează acest obiectiv”, a declarat Liviu Popeneciu, preşedintele Asociaţiei Române pentru Reciclare RoRec.


Tel verde pentru deşeuri

Locuitorii din Sibiu şi zonele de proximitate au posibilitatea de a se debarasa de echipamentele electrice vechi sau defecte, prin predarea lor la centrul de colectare, de pe strada Hendri Coandă.
Primăria Sibiu a pus la dispoziţie acest spaţiu pentru amenajarea centrului.
Programul de functionare al noului centru de colectare este următorul: luni, miercuri vineri între orele 10.00-14.00, iar marti şi joi între 14.00-18.00.
În week-end-ul care a trecut, sibienii s-au putu debarasa de deşeurile electrice la unul dintre cele 11 puncte de colectare amenajate în cartierele municipiului, precum şi prin programarea preluării gratuite de la domiciliu, instituţie şi sediu de firmă a echipamentelor grele sau voluminoase, apelând gratuit TelVerde 0800 444 800, zilnic între orele 9.00-17.00 sau 0756 036 208 numar cu tarif normal, disponibil permanent.
 TelVerde 0800 444 800, apelabil gratuit, zilnic între 9.00-17.00 stă la dispoziţia cetăţenilor pentru preluarea DEEE şi orice tip de informaţii despre colectarea şi reciclarea lor!
Reţeaua Naţională de Colectare DEEE (deşeuri de echipamente electrice şi electronice), realizată de Asociaţia RoRec în parteneriat cu primăriile, înseamnă crearea unei infrastructuri coerente de colectare a DEEE, la nivel naţional.
Asociaţia Română pentru Reciclare – RoRec (www.rorec.ro ) este o organizaţie non-profit, formată din unsprezece dintre cei mai cunoscuţi fabricanţi europeni de aparatură electrocasnică prezenţi pe piaţa din România. Asociaţia RoRec preia responsabilitatea producătorilor de aparatură electrocasnică şi gestionează toate activităţile necesare colectării, tratării şi reciclării deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), în conformitate cu legislaţia europeană în domeniu.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

Grant pentru capital de lucru TURTHA & SAVOURY SRL

Comunicat_de_Presa_Fagus ROM

Comunicat_de_Presa_ELLIXIRZ BAR

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia