Tribuna
Efectul deciziei CCR la Sibiu: cinci sibieni, dintre care unul minor, externați la cerere
Laura BUCIU
1811 vizualizari
Efectul deciziei CCR la Sibiu: cinci sibieni, dintre care unul minor, externați la cerere

Decizia Curții Constituționale a României a produs efecte la Sibiu, unde cinci persoane internate au solicitat să plece acasă, pe semnătură, la cerere. Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ștefan, a declarat, pentru Tribuna, că una dintre persoanele externate este de la Spitalul de Pediatrie.

„În urma deciziei CCR, în județul Sibiu au fost externate cinci persoane la cerere: o persoană din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie și trei persoane din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu și o persoană din cadrul Spitalului de Pediatrie”, a spus Ștefan.

De asemenea, de la Spitalul de Pneumoftiziologie au fost externate alte 23 de persoane în baza Ordinului 1137 din 23 iunie, pe procedură, respectiv au stat 10 zile în spital și, deși erau pozitivi au putut fi externași, fiind asimptomatici. La fel s-a întâmplat și cu o altă persoană asimptomatică internată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Judecătorii Curţii Constituţionale au redactat motivarea deciziei potrivit căreia internarea şi carantinarea obligatorie a pacienţilor Covid-19, prin ordin de ministru, sunt neconstituţionale. Judecătorii susțin că aceasta este o „veritabilă privare de libertate”.

Judecătorii constituționali spun că ministrul Sănătăţii a impus noi condiții pentru internare, fapt ce a generat reguli cu „caracter imprevizibil, incert şi dificil de anticipat” şi fără să respecte limite. Curtea a mai precizat că orice persoană trebuie să se bucure de posibilitatea contestării în justiţie a detenţiei de ordin medical într-un termen scurt, astfel încât, în cazul in care internarea este constatată ca fiind nelegală, ea să poată fi eliberată.

În privinţa internării cu forţa a unui pacient, CCR atrage atenţia că măsura este în Codul Penal şi în Legea sănătăţii mintale, dar că aceasta este dispusă de judecători.

 






comentarii
5 comentarii

Ce efectul deciziei CCR?!?!
Retardatii din guvern sa faca legile corect !!!!!
Aloooo, hermes curcan ( care a trecut prin multe paturi=orban) tot publici prin ziare poze cum te plimbi, pe banii nostri....... LEGILE, LEGILE TARII LE FACI VARZA? CUM RAMANE CU ELE??????
V-o luati fix in bot la alegeri.
#JosHotiidelaPnl
07.07.2020 12:31
va rog sa no jigniti
nu e hermes curcan
e o basista pdlista corupta
cu studii la moscova
rauKA von botoshani CURcana de sibiu vai VIA DRAGA STOLO
nu va e clar?
adi3
07.07.2020 13:02
HAHAHAHAHA, am inteles.
Suna bine, o sa ma mai inspir de la tine !
@adi3
07.07.2020 15:25
Unde în lumea civilizată un om este internaț în spital împotriva voinței lui sub pretextul „grijii față de sănătatea oamenilor”? Schema e simplă pentru a lichida pe cineva: testat forțat, declarat pozitiv, internat forțat, „tratat” , intubat, decedat, neautopsiat și apoi îngropat sumar.
Un spectator
07.07.2020 15:39
De ce acuzati guvernul pentru deciziile CCR?? Chiar nu vreti sa intelegeti!; CCR este ce este si face cum doreste!!! Daca guvernul ar avea putere asupra CCR ar lua pozitie,dar........Legea o face parlamentul si in parlament cine are majoritatea??? Fiti mai realisti si nu aruncati asa usor pisica peste gard!!!
VOTANT
08.07.2020 09:36
Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Magazin
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA