Tribuna
PNL
Efectele COVID-19: a crescut numărul tinerilor și al cadrelor medicale care merg la psiholog
Laura BUCIU
786 vizualizari
Efectele COVID-19: a crescut numărul tinerilor și al cadrelor medicale care merg la psiholog

Pandemia de COVID-19 produce efecte mai puțin vizibile în societate. Este concluzia la care au ajuns psihologii din Sibiu care în ultima perioadă s-au confruntat cu un număr din ce în ce mai mare de persoane cu probleme legate de anxietate, depresie sau tulburări de adaptare.

Cei mai vulnerabili sunt tinerii și cadrele medicale.

Potrivit specialiștilor, din ce în ce mai mulți tineri au probleme din cauza stresului provocat de pandemia de COVID-19, dar în ultimele luni la specialiști au apelat numeroase cadre medicale, epuizate din cauza efortului depus în spitale.

„Adresabilitatea a crescut în sistemul public și privat. Este vorba despre multe solicitări din partea părinților pentru copiii lor cu anxietate, depresie, tulburare de adaptare. Noi, psihologii, avem din ce în ce mai multe solicitări din partea cadrelor medicale care sunt epuizate după efortul de săptămâni, de luni și asta este o realitate asupra căreia ar trebui să ne aplecăm serios de tot”, a declarat psihologul Mihaela Bucuță, prodecan al Facultății de Științe Socio-Umane.

Bucuță este de părere că în prezent se fac mai multe studii privind efectele pandemiei asupra pacienților, dar primele concluzii vor fi anunțate spre sfârșitul anului.

O linie TELVERDE pentru cei care au probleme de anxietate sau depresie în această perioadă funcționează și la Spitalul de Psihiatrie. Ea a fost lansată încă de la debutul pandemiei, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu, iar celor care apelează le răspunde tot timpul un psiholog voluntar.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Comunicat de presa Miodent srl

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia