Tribuna
Jidvei
Eduard Antal încheie turneul național "Orgile României”, la Mediaș
Eduard Antal încheie turneul național

Cea de-a noua ediție a evenimentului cultural “Orgile României” se va încheia joi, 9 iulie, la Mediaș, cu spectacolul muzical susținut de Eduard Antal.

 Eduard Antal va cânta la Biserica evanghelică „Sfânta Margareta” de la Mediaş în cadrul programului „Serviciu divin muzical” - Musikalische Abendandacht, de la ora 19,  în continuarea slujbei de seară.

Ediţia a II-a a turneului naţional  “Orgile României” se desfăşoară în perioada 2-9 iulie, cuprinzând programe muzicale integrate slujbelor din lăcaşurile de cult, incursiunea sonoră în lumea acestui instrument având loc prin intermediul a doi tineri organişti români – Vlad Vişenescu şi Eduard Iosif Antal – care cântă acea muzică liturgică specifică orgii a cărei semnificaţie s-a extins în sala de concert. Turneul din iulie 2020 a reluat traseul de anul trecut, dar a ajuns şi în alte biserici sau catedrale, în care nu s-a cântat în 2019. Anul acesta, proiectul a ajuns în șase oraşe, precum Arad, Sibiu, Alba Iulia, Iaşi, Mediaş, Bucureşti, prezentând două repertorii diverse, în viziunea tinerilor organişti Vlad Vişenescu şi Eduard Iosif Antal.

“În bisericile din România există peste 1000 de orgi. Acestea reprezintă un tezaur de tradiție culturală pe cât de bogat, pe atât de neștiut de public. Repertoriul ales de Vlad Vișenescu propune o panoramare plină de culoare a modului în care s-a scris pentru "Regina Instrumentelor" în secole de istorie a muzicii, iar cel propus de Eduard Iosif Antal, propune concentrarea asupra repertoriului celui care a pus bazele muzicii clasice pentru acest instrument, Johann Sebastian Bach”, spun organizatorii.

 

comentarii
1 comentarii

Din pacate turneul "Orgiile Romaniei" a inceput in 1989 si nu s-a incheiat nici astazi.
Are loc aproape zilnic, mai ales in Bucuresti pe scenele de la Casa Poporului, Palatul Victoria, Palatul Cotroceni ...
dacu
08.07.2020 08:12
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia