Continental
Tribuna
Echipa filmului "colectiv" ajunge la Sibiu
Echipa filmului
Timp de două săptămâni, realizatorii și protagoniștii filmului ”colectiv” se vor întâlni cu publicul din mai multe orașe, printre care și cu cel din Sibiu. Filmul „colectiv”, regizat de Alexander Nanau, va rula în peste 60 de cinematografe din România începând cu 28 februarie. La Sibiu, va fi proiectat miercuri, 19 februarie, la Centrul Cultural "Ion Besoiu", de la orele 18 și 21.


Cu câteva zile înainte de premiera oficială, echipa filmului organizează o caravană prin cele mai mari orașe al țării, pentru o serie de întâlniri și dezbateri cu publicul. Caravana pornește marți, 18 februarie, cu două proiecții consecutive la Cinema ”Florin Piersic” din Cluj Napoca și continuă în alte 11 orașe din țară.
Producția oferă în premieră spectatorilor din cinematografe acces în locurile-cheie de după evenimentul tragic din clubul Colectiv: redacții de ziare, cabinete de miniștri, coridoare de instituții, săli de ședințe.
Potrivit realizatorilor, filmul urmărește jurnaliști, avertizori de integritate (whistleblowers), pacienți și familiile lor, dar și oficiali din guvern și reprezentanți ai statului, "dezvăluind, fără compromisuri, o întreagă rețea a corupției, minciunii și manipulării".
„Eram conștient că, într-o zi, propria mea viață ar putea fi afectată de o situație similară, aveam nevoie să înțeleg mai mult, să sondez mai adânc, să mă întind și să încerc să filmez ceea ce rămânea bine ascuns. Am decis organic să-i urmăresc pe cei foarte puțini care se îndoiau la rândul lor de versiunea oficială a evenimentelor. Cei care puneau întrebările neașteptate și, totuși, simple" a declarat regizorul Alexander Nanau.
„colectiv” spune povestea primului an de după incendiul din clubul cu același nume și urmărește cu egal interes autorități și jurnaliști, într-o interacțiune permanentă de căutare și expunere a adevărului. Este un film despre sistem versus oameni, despre adevăr versus manipulare, despre interes personal versus interes public, despre curaj și responsabilitate individuală.
Filmul „colectiv” este produs de Alexander Nanau Production, în coproducție cu Samsa Film Luxembourg și HBO Europe, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Luxemburg Film Fund și Sundance Documentary Fund, cu participarea MDR Germania, RTS Elveția, RSI - Elveția și YES Docu - Israel. Distrinuția filmului este realizată cu sprijinul Fundației Friedrich Naumann, Centrului Național al Cinematografiei, UCIN și DACIN Sara.
Traseul internațional al filmului include lansarea la Festivalul de Film de la Veneția, prezența la Toronto International Film Festival și Sundance. Filmul va intra in cinematografele din Romania pe 28 Februarie, distribuit de Bad Unicorn iar în a doua parte a lunii martie va fi disponibil pe HBO și HBO GO. (A. M.)

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Luna arborilor

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia