Tribuna
Comunicat de presa
Echipa de handbal HC Sibiu aleargă la Maraton, pentru EDU-TV
Ana Maria MĂTUŞOIU
5053 vizualizari
Echipa de handbal HC Sibiu aleargă la Maraton, pentru EDU-TV

Cu puţin peste o săptămână până la startul Maratonului, proiectul EDU-TV adună din ce în ce mai mulți alergători. Echipa locală de handbal HC Sibiu se alătură inițativei propuse de Asociaţia Spitalul de Psihiatrie „Dr. Gh. Preda” Sibiu, în parteneriat cu Rotary Club Sibiu, astfel că 14 seniori, în frunte cu antrenorul Matei Damian, și tot atâția juniori vor alerga sâmbătă, 27 mai, pentru EDU-TV, o televiziune  educativă cu circuit închis, de care se vor bucura copiii internați în secțiile pediatrice de la Psihiatrie. Demersul va fi susţinut de promoţia 1982 a Facultăţii de Drept din Cluj-Napoca.

 

Proiectul EDU-TV a sensibilizat numeroși sibieni în ultimele săptămâni. Președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Câmpean și patru juniori ai echipei de baschet CSU Sibiu (Victor Bogdan, Paul Bogdan, Darius Vintilă şi Antonio Timofta) își anunțaseră participarea, iar acum a venit rândul echipei de handbal HC Sibiu să se alăture proiectului. „Ni se pare un proiect foarte interesant și ne bucurăm că putem sprijini astfel de inițiative. Cu toții trebuie să ne implicăm în orice înseamnă proiect comunitar, cu atât mai mult cu cât e vorba de copii care au nevoie de ajutor”, a spus, pentru Tribuna, Matei Damian, antrenorul HC Sibiu. Potrivit acestuia, participarea HC Sibiu la Maratonul Sibiului este susținută de promoția 1982 a Facultății de Drept din Cluj-Napoca. 

Seniorii și juniorii HC Sibiu aleargă la Maraton, alături de antrenor  

Antrenorul HC Sibiu va alerga la Crosul Visma, iar alături de el se vor afla 13 dintre jucătorii săi, categoria seniori: Gabriel Sofronici, Kaziniel Novacovschi, Dorin Purcărea, David Radu, Robert Voica, Mihai Todor, Răzvan Briotă, Alexandru Anton, Andrei Sora, Horațiu Căpățână, Liviu Banea, Vlăduț Pașca și Daniel Boica. Totodată, pentru EDU-TV vor alerga și 14 juniori, legitimați la HC Sibiu și CSȘ Sibiu,  fiind vorba de: Mircea Dobre, Andrei Pepeligeanu, Raul Mustățea, Alex Anton, Maftei Marcus, Flavius Tomescu, Darius Farcas, Alexandru Corcea, Alex Pavel, Răzvan Diț, Paul Solomon, Andrei Antona, Cristian Toader, Bogdan Turbucz, Antonio Ursu, Raul Stănilă, Mihai Damian și Robert Dârnă. 

Despre EDU-TV

Proiectul „EDU-TV” are în vedere implementarea unui sistem de televiziune cu circuit închis pentru difuzarea prgramelor educative (igienă, sănătate, informaţii diverse, adaptate vârstei) şi de divertisment, în sistem controlat, în secţiile pediatrice, în beneficiul copiilor şi aparţinătorilor internaţi. „Este un program integrat, foarte uşor de pus în practică, necesitând doar două calculatoare, monitoarele şi cablurile video”, spun iniţiatorii proiectului. Nevoia de a introduce un sistem de televiziune a venit în urma dorinţei de a informa, motiva şi relaxa pacienţii, cât şi aparţinătorii acestora care se internează în cele două secţii. Copiii internaţi în Secţia de Recuperare şi Neurologie din cadrul Spitalului vor învăţa să îşi reducă riscurile prin intermediul unui program educaţional difuzat la televizor. 

Prin acest proiect, în fiecare zi, pacienţii din saloane vor putea urmări prin intermediul televiziunii cu circuit închis sfaturi despre cum să îşi schimbe stilul de viaţă şi cum să îşi facă exerciţiile fizice corect. În unele cazuri, pacienţii vor putea să execute exerciţiile de gimnastică şi în salon, venind în completarea şedinţelor din sala de kinetoterapie. De asemenea, copiii vor putea urmări şi materiale distractive.

Grație numărului mare de susținători, targetul proiectului, de 27.000 de lei, este în momentul de față de peste 60%. Numărul alergătorilor a ajuns la 160, iar cel al susținătorilor la peste 250. 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Hoghilag erata
Licitatie publica

accentmedia