Tribuna
PNL
Ecaterina Andronescu, coborâtă din funcție după ce a spus că „A învățat de acasă să nu urce cu un străin în mașină”
Ecaterina Andronescu, coborâtă din funcție după ce a spus că „A învățat de acasă să nu urce cu un străin în mașină”

Premierul Viorica Dăncilă a demis-o pe Ecaterina Andronescu din funcţia de ministru al Educaţiei.

„Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate.

Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane - din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc.

Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal”, a scris Viorica Dăncilă pe pagina de facebook.

Pentru preluarea interimatului la Ministerul Educației îl va propune pe Valer-Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a afirmat joi seară, într-o emisiune la Antena 3, că ea a „învăţat de acasă să nu se urce cu străini în maşină”, referindu-se la cazul Alexandrei, fata de 15 ani răpită şi sechestrată după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină „la ocazie”.

  • "De exemplu, Alexandra - m-am interesat la Inspectoratul Școlar - mergea la școală, avea abonament. Ce a determinat-o să se ducă la mașină de ocazie? Cred că va trebui, la începutul anului școlar, să introducem în toate școlile un sistem de protecție a copiilor și de a îi învăța să se protejeze singuri, să se ferească, pentru că eu am învățat și de-acasă... Cred că toate aceste lucruri trebuie să le repetăm și la scoală", a mai spus joi seara Ecaterina Andronescu.

A fost picătura care a umplut paharul, declaraţia Androneascăi fiind dovada unui cinism foarte uşor de confundat cu stupizenia. O stupizenie căreia e tare greu să nu-i spui prostie crasă. Aşa cum merită. 
În urmă cu două zile, Dăncilă a rugat-o pe Andronescu să fie de acord cu prelungirea vacanţei de vară cu încă o săptămână, astfel încât şcoala să nu înceapă în 9 septembrie, ci abia în 16 septembrie 2019. Rămâne de văzut cât de breaz va fi noul ministru al Educaţiei, interimarul de la Cultură Valer Daniel Breaz.

 


comentarii
2 comentarii

nu stiu de unde se trage doamna respectiva da pe timpul ei imi pun intrebarea cite masini erau la timpul ei cind era eleva.
03.08.2019 13:16
Oare unde a gresit ministrul?? E gresit sa inveti copii sa nu se bazeze pe strini ?? e gresit sa inveti copii auto apararea??-- sa acopere rahatul psd-ul clacheaza --mereu cu recorduri mondiale la demisii de ministri-- or fi rai?? de ce iau pus in functii?? or fi buni?? de ce-i destituie --cum schimba tiganii caii?-- Pe timpul ei era -Respect ( chiar construit pe frica) era demnitate umana (exclus calaii comunisti)-- era srespect( poate si pentru excesul militiei)-- Dar erau si legi bune si justitia era la rang cu putere(exclus mirsaviile unor infecti de la putere)-- Cu atit mai mult azi cind societatea e debusolata de libertalismul excesiv -- Ne trbuie legi-- si mai ales oameni fermi in respectarea lor -- CE ZICETI DE UN NOU VLAD TEPES?? Avea dreptate Vadim Tudor -- --poporul asta se inblizeste doar cu BATA--
mike--
03.08.2019 18:51
Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia