Tribuna
PNL
Apostrof
E vremea mustului şi-a... nervilor
N. I. DOBRA
1071 vizualizari

Nu pot pricepe în ruptul capului de ce a dispărut tradiţionalul obicei al mustăriilor în puterea toamnei. O vreme a încercat Ion Ilcuş, la Cabana Valea Aurie, să aducă must, pastramă, oi, câini, toate ingredientele datinei, dar s-a lăsat păgubaş din lipsă de muşterii. (I-adevărat că localul său e cam departe pentru clienţii obişnuiţi cu asfaltul din centrul Sibiului) Se pare că oamenii s-au deprins a cumpăra struguri şi a-şi face propriul must, apoi tulburel şi, în final, vin, care este şi "curat", şi la un preţ rezonabil, nu ca acela al sticlelor cu etichete frumoase aflat în comerţ, aşa-zis vin, fabricat din te miri ce.
Joi dimineaţa mi-a dat telefon un cititor al ziarului, tare cătrănit: "Uite, dom'le, sunt în Obor, unde cică s-a organizat piaţa pentru struguri. Vorba vine: e trecut de ora 8 şi bieţii vânzători sunt ţinuţi cu camionetele în stradă. Vin de departe, din Moldova, din Oltenia, din Banat, li se ia o taxă de 200 de lei pe camion, dar nu li se oferă nimic în schimb, nici măcar un WC civilizat şi mai sunt ţinuţi şi la poartă. Ei se grăbesc să vândă şi să plece, noi ne grăbim să cumpărăm, iar domnii de la administraţia pieţelor huzuresc. Bătaie de joc!".
Aşa-i la noi, fie că-i criză, fie că-i supraproducţie: nepăsare, indolenţă, birocraţie... (Eu, băutor de bere fiind, sunt scutit de nişte nervi în plus faţă de cei pe care mi-i fac funcţionarele de la diferite ghişee!)
comentarii
3 comentarii

se pare ca noi suntem la dispozitia celor de la administratia pietelor si nu cum ar trebui sa fie invers.cine controleaza si raspunde de programul pietei .unde este afisat un program de deschidere sau dece nu este deschis permanent in sezon.va dam salarii si nu va faceti treaba civilizat
sibian
01.10.2009 06:06
Ptr.sibian : pai daca nu-si fac treaba,nu le mai da salariile.Simplu si la obiect!Logica inversa ma obliga sa remarc faptul ca nu-ti urmaresti corect interesele din moment ce dai salarii si nu verifici ce fac subordonatii.Ha,ha,ha!Mare-i gradina Ta,Doamne !
d-usa-atlanta
01.10.2009 10:23
bun articol. la "musturi" se pricepe autorul!
nelutzu
01.10.2009 13:49
Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia