Tribuna
SEVIS
E timpul să învățați să ne respectați, ca cetățeni ai urbei !
E timpul să învățați să ne respectați, ca cetățeni ai urbei !

Sincer, nu m-am asteptat niciodată (și n-o voi face nici în viitor) ca vreunul dintre cei aleși sau numiți pentru a conduce destinele obștii să-mi răspundă personal la vreo petiție sau sesizare personală. Condiția mea de simplu cetățean al cetății Sibiului este taxată, probabil, de către aceste personaje, ca fiind prea puțin importantă.

     Dar mă  așteptam, categoric, să fiu sau mai bine zis să fim, noi toți cetățenii, băgați în seamă de unul dintre “amploiații” desemnați cu rezolvarea diverselor treburi ale instituției Primăriei, mai ales atunci când părerea, opinia îți este solicitată public și când normele, legile în vigoare îl obligă pe acesta, la o conduită foarte  clar definită.

     Succint, despre motivul nemulțumirii mele, cu siguranță și al altora, pe care vi-l supun aprobării sau infirmării:

     În 12 noiembrie 2020, prin mijlocirea poștei electronice, am depus la Primăria Sibiu, în atenția doamnei consilier urbanistic Iulia Maria Nistor, o adresă-petiție, înregistrată la Centrul de Informații pentru Cetățeni și Registratură cu nr. 81367/12.11.2020, prin care avansam, așa cum ne-au fost solicitate, “obiecții și sugestii referitoare la intenția de elaborare PUZCP – construire imobile și servicii de proximitate în str. Theodor Neculuță, nr. 3”.

   Atât obiecțiile și sugestiile subsemnatului și ale altor cetățeni din zonă cred că erau pertinente și binevenite, în sprijinul unei comunități din cartierul Iosefin.

     De altfel, întreaga petiție a făcut obiectul articolului “Un proiect imobiliar din zona centrală a Sibiului, naște nemulțumiri și semne de întrebare” (lecturat on-line de 4552 cetățeni), apărut în cotidianul “Tribuna” din 14 noiembrie 2020.

     În conformitate cu precizarea făcută pe proiectul afișat în zonă (vezi imaginea alăturată), răspunsul la observațiile transmise ar fi trebuit pus la dispoziția publicului (cu atât mai mult cu cât subiectul a devenit de interes public) pe site-ul Primăriei Sibiu, dar în egală măsură “prin adrese de răspuns, trimise în termen de 5 zile lucrătoare, fiecărei persoane care a formulat observații și propuneri”. Și numărul petiționarilor nu a fost chiar mic.

     Dincolo de gestul elegant al răspunsului, datorat unui cetățean căruia i-ai solicitat opinia, obligativitatea acestui demers profesional este instituit și prin Ordonanța Guvernului nr 27/30.01.2002 și a Legii 233/2002 pentru aprobarea actului normativ enunțat. Deci, conform prevederilor celor două acte normative menționate “termenul general de soluționare a petițiilor este de 30 de zile de la data înregistrării”, putând fi prelungit cu cel mult 15 zile “în situația în care aspectele sesizate prin petiție, necesită o cercetare mai amănunțită”. Credeți că lucrurile au decurs în conformitate cu prevederile legale ? Nicidecum !

     Chiar dacă petiția mea a fost depusă și înregistrată în 12 noiembrie 2020 (aproape cu 5 luni în urmă !) insist și vă solicit totuși un răspuns oficial în legătură cu aceasta, girat cel puțin de șeful compartimentului de resort vizat, al Primăriei, pe adresa mea de e-mail sau în formă letrică, la adresa de domiciliu. Pentru că este o obligație pe care ați ignorat-o și nu ați onorat-o încă. Mai bine mai târziu, decât niciodată !

                                                                                              Nicolae IVAN

     

comentarii
7 comentarii

CE CAUTA POZA PUSCARIASULUI DRAGNEA IN PAGINA ON-LINE A ZIARULUI TRIBUNA ? Cu cat va platesre PSD-ul ca sa intaratati pensionarii impotriva guvernului actual? "Cumparatul" e o practica veche in politica, dar nu face cinste.
Cititescu
07.04.2021 09:20
E o reclama ca sa manance si tribuna o paine. Ca acum vreti totul gratis. Nu mai cumparati ziare. PS. Tribuna a vandut spatiul, cine plateste pune ce vrea in spatiul acela
Cititescule
07.04.2021 10:43
unde ii dragnia ?in capu vost prost?
07.04.2021 16:38
In cazul in care nu aveti corector, angajati!
In cazul in care aveti deja angajat unul, trimite-l la specializare sau angajati altul!

Titlul contine o cacofonie - ”ca cetateni”
Lola
07.04.2021 21:37
Unde-i cacofonia? Daca taceai, filosoafa ramaneai :))) Daca nu pricepi, mai bine tine ptr tine :)))
Hey Lola
08.04.2021 19:27
Beneficiarul acestui proiect are 83 ani si este putred de bogat. Beneficiarul colateral al acestui proiect are 74 ani si a depus un vot al saraciei.
S-or satura curand...
Magna Horreum
09.04.2021 09:45
Un lucru este cert ! Trebuie să învățăm să nu mai facem rabat de la normele și reglementările legale (recte, prevederea care nu admite ocuparea cu construcții a unei suprafețe mai mari de 40 % din întregul unei proprietăți) ! Cât despre proprietari și alți beneficiari, oricare le-o fi potențialul economic-financiar și sorgintea lor socială și națională, opinez că interesul unei colectivități din zonă trebuie să primeze ! Mai ales când există argumente în acest sens! Așadar, domnilor reprezentanți ai Primăriei Sibiu, eu și ceilalți locuitori petenți din zonă, așteptăm răspunsul dumneavoastră oficial, pentru continuarea demersurilor legale la care suntem îndreptățiți. Pentru că aprobarea unui PUZ în forma pe care ne-ați prezentat-o nu trebuie să fie posibilă !
Nicolae Ivan
09.04.2021 19:22
Din aceeasi categorie
Noua ne pasa

publicare anunturi

Somarest

PORTAL MEDICAL

Comunicat_de_Presa_benef-finali-Amador-Concept

Comunicat de presa Jujube Atelier

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia