Tribuna
După noiembrie vine înapoi septembrie. Adică va fi mai cald decât a fost până acum
Dumitru CHISELIŢĂ
7739 vizualizari
După noiembrie vine înapoi septembrie. Adică va fi mai cald decât a fost până acum
© Răzvan NEGRU
Septembrie vrea să lase, totuşi o impresie bună la plecare, aşa că vremea de noiembrie (că de noiembrie a fost) se va mai domoli şi va reveni la, cum spun meteorologii, "normalul perioadei". Oficum, am râs puternic la toţi cei care se jurau pe familia lor că vor lăsa frig în casă că aşa e trendul euopean, dar care nu au rezistat ispitei de a umbla la termostat şi a porni centrala aia total ne-smart şi anti-verde, ca să aibă căldură, că le-a fost frig. Deci vremea va fi mai caldă, va ploua, dar mai cald, vântul va fi moderat dar mai cald. Detalii, dacă citiţi mai departe.

Luni, vremea va continua să se încălzească. Cerul va fi temporar noros. Local, în cursul zilei şi în extindere noaptea, se vor semnala ploi ce vor avea mai ales caracter de aversă, însoţite de descărcări electrice. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 10-15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în zonele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 23 de grade, iar cele minime între 11 şi 13 grade.

Marţi, vremea va fi în general instabilă. Cerul va fi temporar noros. Pe arii relativ extinse, se vor semnala ploi ce vor avea caracter de aversă, însoţite izolat şi de descărcări electrice. Izolat, cantităţile de apă vor depăşi 10-15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare, mai ales în zonele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 22 de grade, iar cele minime între 8 şi 10 grade.

Miercuri, vremea va fi normală din punct de vedere termic pentru această perioadă. Cerul va fi temporar noros. Îndeosebi ziua, se vor semnala local ploi ce vor avea caracter de aversă, însoţite izolat de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în zonele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 21 de grade, iar cele minime între 7 şi 9 grade.

Joi, vremea va fi uşor mai caldă decât normalul termic al acestei perioade. Cerul va fi temporar noros. Local se vor semnala ploi ce vor avea caracter de aversă, însoţite izolat şi de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în zonele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 23 de grade, iar cele minime între 9 şi 12 grade.

În weekend, vremea va fi caldă pentru această perioadă în primele două zile ale intervalului, apoi se va răci. Probabilitatea apari.iei precipita.iilor va fi mai ridicată începând din a doua parte a intervalului.

Prognoza meteo ne-a fost oferită de meteorologul Adela Mitea, de la CMR Transilvania Sud Sibiu.

comentarii
11 comentarii

Ce titlu! Se intelege ca dupa luna noiembrie va fi mai cald ca de obicei in decembrie, va fi vreme de septembrie... Atentie la formulari. Asta e man.i. p.u.l.a.r.e.
25.09.2022 21:00
La Balea -i zapada mare iar Sibiul e in Soare -- Nu aveti ce scrie ziharistilor??? Om traii si om vedea asa ca nu mai prostiti lumea -- sunt teme mult mai importante decat vremea -- Are grija Dumnezeu asa ca nu va mai bateti capul---
26.09.2022 00:27
Bai Mitica , cat de mult ii iubesti pe cei din UE
io
26.09.2022 10:42
si tu ai puteai sa ii iubesti pe cei din eu ca numai favoruri si bani a adus romaniei altfel mureai de foame
lm
26.09.2022 12:27
În perioada noiembrie - martie 1982/ 1983, vremea a fost foarte călduroasă !
Aveam pe balcon un termometru , care în 18 decembrie 1982 indica +20 grade !
Lumea începea să umble fără palton ; în 15 ianuarie am găsit plante înflorite în pădure !
Prima ( și singura ninsoare ) a fost în 8 februarie 1983 !

De atunci tot aștept o asemenea iarnă ! Poate acum ??
Anyon 2022
26.09.2022 15:29
Îmi amintesc iarna aceea. Ce vremuri... Îl aveam pe cap doar pe Ceaușescu, nu și pe cei care ne vor pune să mâncăm gândaci...
@Anyon2022
26.09.2022 16:24
@ im --- Cu o tara bogata in toate tu spui ca muream de foame ??? desigur daca nu pui mana sa sapi, sa semeni sa ingrijesti apoi sa culegi vei muri ca -NATAFLEATA - culcat sub par -- te-ai gandit fratica cat ia -- eu- ala al tau din romania ?? ei da 2 lei dar delapideaza tara cu miile de lei in schimb --- ne meritam soarta de putori nevindecabile----
26.09.2022 20:30
Im, vorbeste doar in numele tau! Nu toti muream de foame. Am fi gasit una-alta, daca UE ne lasa in pace si nu ne trimitea spre consum toate ciurucurile lor. Oare de ce ni se aduce aluat congelat pt. ca ni se ia graul asa de sanchi?
@Im
27.09.2022 07:34
ai noroc ca vin straini si samana griul ca tu poti sa mininci paine si probabil esti ciobani si trebuie sa vinzi la un pret onorabil nu ca pe timpul lui ceausescu unde cumparatotul trebuia sa lucreze 2 zile sa poata cumpara un kg de carne sau brinza
lm
27.09.2022 13:27
Cred ca esti rau intentionat, altfel ti-as spune ca vorbesti prostii! Mai gandeste! Nu sunt cioban si chiar daca as fi nu mi-ar fi rusine! Mai bine cioban decat vandut sau slugoi strainilor!
@Im
27.09.2022 19:09
Ce dezinformat e dl. Im. Probabil e tanar. Acum trebuie sa muncesti din greu ca sa-ti iei un miel de Pasti, nu pe vremea lui Ceausecu cand exista un mercurial, daca stii ce e ala... Acum isi fac de cap cu preturile, nu atunci. Mai pleaca urechea si la ce spun altii, nu doar la ce se transmite de la Bruxelles.
@@Im
27.09.2022 21:14
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Transportul Public Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Tursib S.A
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA