Tribuna
După haos, normal că urmează tot haos. Sau cum să te plictiseşti stând în trafic spre Turnişor
Dumitru CHISELIŢĂ
864 vizualizari
După haos, normal că urmează tot haos. Sau cum să te plictiseşti stând  în trafic spre Turnişor
© Dumitru CHISELIŢĂ

Eu zic să amânaţi un timp drumurile spre zona Turnişor. Până în anul, care va fi acela din negura viitorului, în care se va termina podul de peste Cibin. Nu ştiu, dacă în război s-ar fi construit cu aşa viteză un pod care măcar avea o scuză că era aruncat în aer ori de barbarii de duşmani ori de eroicii noştri apărători, nici acum nu ar fi debarcat Aliaţii în Normandia iar nemţii abia ar fi ajuns la Nipru, iar românilor li s-ar fi tot ordonat să treacă Prutul, că din pixu' Flaro, podul era in reabilitare şi mai dura, scuze pentru disconfortul creat.

Asta m-am gândit când am aşteptat până dincolo de plictiseală ieri (Care ieri? Oricare ieri) în autobuzul 1 (Unu), de puteam coborî liniştit şi merge pe jos lejer până la staţia următoare? De ce? De pod. Am aflat cu bucurie (cu "să vezi iar nebunie acolo") despre reînchiderea parţială a traficului pe podul la care se tot lucrează de aproape am uitat cum era când era pod ne-"reabilitat" şi se circula în limitele normalului pe el. Aşa că de obicei, acolo, mai ales la orele de vărf şi de mai puţin vârf, este, în materie de trafic, ilustrarea în teren a expresiei "ca la nebuni". Am stat cale de vreo trei-patru "verde" la semaforul cu buton de dinainte de Kaufland ex. Poligrafie. Apoi tot aşa, tranca-fleanca, până după ce şi un 11 din faţa noastră s-a deblocat din giratoriul acela care acum mai mult încurcă, până, oau, am scăpat. Poate alţii au povestea lor pe acolo, dar fiecare e cu a lui.
A, nu mă luaţi că în poză nu apar maşini în faţa autobuzului, ele sunt grămadă în spate, nu au loc chiar de autobuz. Iar ce a fost în faţă s-a scurs încet şi sigur, dar mai ales încet. Apropo, în alte ţări din astea-exemplu, în cât timp de termină repararea unui pod? Podul de la Drobeta pe care au trecut romanii în Dacia tot atâta a durat? Măcar cei din trecut aveau o scuză: erau nişte medievali proşti, nu evoluaţi ca acum. Acum nu ştiu. Fiind vorba de Sibiu şi de România, totul e posibil. Char şi să scapi din haos ca să dai de alt haos.

comentarii
5 comentarii

primarie de kkt
17.03.2023 08:33
Poate iti mai urci si tu fundul in TURSIB nu doar in masina astfel ajuti si tu la aerisirea traficului in loc sa tot comentezi
@Dumitru
17.03.2023 12:41
tocmai pentru ca nu lucreaza, sau lucreaza foarte putin, au pus si garduri opace, sa nu vedem NEMUNCA. Garduri ce obstructioneza vizibilitatea , mai ales asupra pietonilor care ies de dupa gard direct in Maramuresului.
in satul Sibiu, sa nu ai vreo asteptare inalta
17.03.2023 15:32
Si daca era CONA sa rezolve cazul, tot atat dura. Pentru ca lucrarile la un pod vechi dureaza mult mai mult decat sa faci unul nou, mai ales ca trbuie sa lasi o banda de mers activa.
Alex
17.03.2023 16:27
Podul celălalt a fost refăcut din fundație și terminat înainte de timpul stabilit prin contract. Acum s-a dărâmat celălat pod, și se reconstruiește pe 3 benzi, ceea ce se poate vedea în ciuda gardurilor opace. A construi un pod nou durează și la romani, și la americani, și la ruși. Eu zic, că 3 luni nu este prea mult, deși mă deranjează și pe mine, mai ales că locuiesc în Turnișor.
informa?ie
19.03.2023 10:02
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Tursib S.A

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA