FITS 2022
Tribuna
După 45 de ani, din nou în băncile liceului
După 45 de ani, din nou în băncile liceului
* Peste 50 de absolvenţi ai promoţiei 1965 a Liceului "Gheorghe Lazăr" s-au reîntâlnit ieri pentru a sărbători 45 de ani de la absolvirea liceului* Medici, profesori, jurnalişti, ingineri, farmacişti au uitat pentru câteva ore de calcule, de pacienţi, de ştiri şi formule chimice, întorcându-se cu gândul la năzbâtiile adolescenţei şi la emoţiile din orele de matematică sau istorie*
Anii strânşi pe umeri şi în părul grizonat au fost daţi uitării ieri de peste 50 de absolvenţi ai promoţiei 1965 a Liceului "Gheorghe Lazăr". Orice grijă şi orice durere au fost date deoparte de cei care au dat timpul înapoi spre anii 1960 când lucrările de control de la matematică, poeziile din literatura română sau harta de la geografie  le dădeau mari emoţii. Cu zâmbete largi, cu bucuria întipărită pe chip, fiecare dintre adolescenţii de odinioară şi-a întâmpinat foştii colegi şi doi dintre foştii profesori. Nu au lipsit florile, îmbrăţişările şi glumele, dar nici momentele de reculegere în amintirea profesorilor şi colegilor dispăruţi.
Natalia Pătărău, profesoară de limba şi literatura română, şi Ion Câmpeanu, profesor de istorie şi fost director al liceului, le-au urat bun venit foştilor elevi. "Acum 45 de ani aţi vrut să scăpaţi repede de această şcoală, fără să vă daţi seama că vă despărţiţi de una dintre cele mai frumoase perioade din viaţa voastră", a spus prof. Natalia Pătărău. Şi cum de la nicio întâlnire a generaţiilor nu poate lipsi o mică lecţie, liceenii de altădată au rememorat orele de istorie prin cuvintele prof. Ion Câmpeanu.

O generaţie de excepţie

Întocmai ca în urmă cu 45 de ani, fiecare fost licean a fost chemat la răspuns: nu a fost întrebat despre teoreme, fracţii sau reguli gramaticale, ci despre propria-i viaţă. O generaţie bine pregătită, care face cinste fostului liceu şi actualului Colegiu Naţional "Gheorghe Lazăr". Asta se dovedeşte a fi promoţia 1965 a acestei unităţi şcolare, pentru că elevi de altădată sunt acum ingineri, medici, farmacişti, profesori, jurnalişti, arhitecţi care muncesc în România, în alte ţări europene sau pe alte continente.
Ing. dipl. Ilie Carabulea, patronul Holdingului Atlassib, se numără printre foştii absolvenţi. "Gândul meu a fost şi este să fac ceva pentru Sibiu şi pentru sibieni. Prin acţiunile pe care le-am promovat, puteam să plec din ţară, dar nu am plecat pentru că sunt legat de aceste pământuri. Am dezvoltat o bancă, o societate de asigurări, iar Atlassib este în continuare leader pe segmentul transport internaţional. Nu ne vom opri cu investiţiile aici şi vrem să ne orientăm şi spre alte domenii", a spus Ilie Carabulea. Printre absolvenţii promoţiei amintite i-am reîntâlnit pe colegul nostru Ioan Vidrighin, pe Theodor Ancuţa, preşedintele Bursei din Sibiu, şi i-am cunoscut pe liceenii de ieri, astăzi angajaţi ai unor companii mulţinaţionale din Italia, Israel sau Germania.
Pentru cei doi profesori întâlnirea cu foştii elevi a adus pe lângă bucurie şi satisfacţia muncii împlinite: "Ne motivaţi prin prezenţa voastră, prin realizările voastre. Eforturile noastre sunt pe deplin răsplătite", a adăugat Natalia Pătărău. Reîntâlnirile promoţiei 1965 vor fi reiterate în fiecare an, în ultima vineri a lunii mai, iar aniversarea de 50 de ani va fi petrecută în cadru special la Hotelul Ramada. O fotografie de grup a absolvenţilor din 1965 a încheiat reuniunea de la Liceul, iar petrecerea a continuat apoi la Casa Turiştilor din Păltiniş.
comentarii
5 comentarii

Ptr. cei ce nu mai stiu..Ion Campeanu alias FLAXI...
Controale triumvirat directorial (Scoala Medie 1= Lazar+Scoala Medie 2= Bruckenthal+ Scoala Medie 3=Domnita Ileana=Liceul Goga.... pe Corso ora 8 seara.. uniforma, numar, chipiu..dupa 8 seara INTERZISA CIRCULATIA ELEVILOR PE STRADA... o eliminare sau exmatriculare dupa o admitere cu 11 concurenti pe un loc..era DEZASTRU... (desi regulamentul SE CALCA, foarte clar, dar macar se cunosteau LIMITELE si existau oarece NORME...LIBERTATEA se masoara in functie de NORMA..atunci cand ultima nu exista, nu e LIBERTATE, ci ENTROPIE, HAOS)...
Georg
Georg
12.06.2010 01:59
Georg se vede ca ai facut scoala la Moscova, in mama Rusia! Comunistii au murit de mult draga Georg; e timpul sa traim pentru ceea ce au murit oamenii in decembrie 1989.
Laurentiu
12.06.2010 14:20
puteti sa ziceti ce vreti, scoala ca pe vremea aia nu se face acum.
chiar daca am avut numere, chiar daca nu aveam voie sa plecam din scoala am stiut ce inseamna respectul.
elevii de atunci sunt oameni de nadejde azi.
ce sunt elevii si studentii de azi - RUSINEA ROMANIEI
sibian
12.06.2010 20:52
bai "siabian"-ule,

vezi ce vorbesti despre studenti.... noi iti platim pensia frate... XD
NO8
12.06.2010 22:12
Mai fratilor si comnatilor. despre scoala si armata se vorbeste numai de bine, iar Campeanu, nu v-am spus, dar v-o repet, are 90 de ani. Il ajungeti careva ?
Legelistul, golanul rafinat
12.06.2010 23:21
Din aceeasi categorie
SEVIS

Campanie de comunicare

Turul ciclist al Sibiului

LINIA VERDE

Comunicat de presa

Comunicat de presa

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Comunicat de presa
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA