Tribuna
Duminica protestelor, la Răşinari
Andra MARINESCU
2504 vizualizari
Duminica protestelor, la Răşinari
Aproximativ 200 de oameni au fost prezenţi, ieri, în faţa Primăriei din Răşinari într-o acţiune de protest împotriva introducerii apei potabile şi a reţelei de canalizare de către Sc "Apă - Canal" Sibiu.

În faţa camerelor de luat vederi şi a ziariştilor, cei prezenţi şi-au exprimat nemul­ţumirea faţă de cei care folosesc Internetul doar pentru a le adresa jigniri, injurii ori cuvinte răutăcioase. Majoritatea celor prezenţi consideră că satul lor dispune de mai multe surse de alimentare cu apă, care provin din munţii ce încon­joară comuna. "Reţeaua de alimentare cu apă brută existentă - afirmă protes­tatarii - a fost reabilitată, începând cu anul 2000 şi până în prezent, în proporţie de circa 90%, cheltuindu-se miliarde de lei din bugetul comunei. Conform variantei alese acum de primar, conductele existente vor fi distruse în totalitate, ca de altfel toate străzile din loca­litate, pe care numai în ultimii trei ani s-au făcut asfaltări de aproape un milion de euro". Oamenii din localitate spun că ceea ce se întâmplă este o bătaie de joc. "Este o batjocură ce se întâmplă acum cu noi, răşinărenii. Pe mai multe site-uri de socia­lizare şi pe unele posturi de televiziune am fost catalogaţi drept ciobani jegoşi, care refuză civilizaţia şi nu vor apă potabilă şi canalizare. Dorim să se ştie că răşinărenii sunt oameni civilizaţi, care doresc apă potabilă şi canalizare. Trebuie să se ştie că noi avem posibilitatea să reali­zăm aceste lucruri singuri, aşa cum au făcut şi alte comune, fără să ne vindem pe viaţă unei societăţi pe acţiuni", a declarat pentru Tribuna Ioan Trestariu. De altfel, în opinia acestuia şi a mai multora dintre cei prezenţi ieri la mitingul de protest, ar fi mult mai bine "dacă s-ar crea un serviciu public în cadrul Primăriei Răşinari, care să gestioneze alimentarea cu apă a co­munei şi dacă s-ar finaliza proiectul unei staţii proprii de tratare a apei precum şi a unei staţii de epurare pentru canalul menajer". Răşinărenii susţin că există un asemenea proiect care a costat nouă miliarde de lei vechi, dar care, de şase ani, "doarme în rafturile Primăriei Răşinari", condusă de actualul primar Bucur Bogdan. După ce şi-au ex­primat nemulţumirile, ei au pornit într-un marş de protest pe strada Principală din comună Vom reveni în ediţia de mâine cu întreaga listă de nemulţumiri a răşinărenilor, referitoare la implementarea proiectului privind introdu­cerea apei potabile şi a cana­lizării în comună, de către SC "Apă - Canal" Sibiu.







comentarii
4 comentarii

'dom primar nu vă prea bagă
N. Caz
24.03.2014 16:52
mai dati si la SEICA MARE apa,ca noi n avem nici sa adapam ratele,al nost primar o zis ca nu i trebe apa ,el avand destula la jenunchi!
OVI DE BUIA
24.03.2014 17:43
din articol rezulta ca la Rasinari se munceste din greu ! Investitii in infrastructura foarte multe . si un grup de vreo 130 de "revolutionari " care erau impotriva primarului inca de la umilinta din 2012 de la alegeri .asta va roade ;ca se munceste si ca merge treaba ceas !
bravo primariei
24.03.2014 20:28
daca prostia ar durea as vinde algocalmin numai in rasinari.
rob
24.03.2014 22:04
Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA